Zavřít reklamu

tvOS logo icon

Apple dnes na konferenci WWDC představil novou verzi operačního systému tvOS, tentokrát nese označení tvOS 10. Jedná se o systém, který je určený pro Apple TV 4. generace. Nový systém pro set-top box od Applu přinesl velké množství inovací a novinek, které nám představoval hlavně Eddy Cue. Ihned poté, co dorazil na pódium řekl větu „Budoucnost televize je v aplikacích“. Poté mluvil především o číslech – na Apple TV již běží 1300 videokanálů a k dispozici je více než 6000 nativních aplikací.

Nový tvOS dostane především nové aplikace, mezi které patří Fox Sports Go, NBA 2K a například i Minecraft Story Mode.

f1465838981

Zásadní změny se dočkalo především ovládání celé Apple TV. Do App Store totiž přibila nová aplikace „Remote“, díky které lze Apple TV ovládat pouze pomocí iPhonu. Jedná se jednoduše o ovladač Apple TV přímo v iPhonu.

apple-wwdc-20160613-1260

Změn se také dočkala na Apple TV například Siri, díky které můžeme spouštět konkrétní pořady nebo vyhledávat konkrétní žánr. Mnoho uživatelů také ocení novinku, díky které může nově Siri vyhledávat i na YouTube.

apple-wwdc-20160613-1299

Nový tvOS je již dostupný v beta verzi pro registrované vývojáře, pro širokou veřejnost bude dostupný na podzim tohoto roku.

tvos 10 fb

Dnes nejčtenější

.