Zavřít reklamu

Je tomu sice teprve pár hodin, co velmi dobře informovaný reportér Mark Gurman z Bloombergu přišel s informacemi o tom, že součástí iOS 18 budou nové možnosti pro přizpůsobení domovské obrazovky na iPhonech, ale už tu máme o tomto upgradu další zajímavé detaily. O ty se tentokrát postaraly zdroje portálu MacRumors, které mají mít přístup k interní verzi iOS 18, díky čemuž tak jsou schopny některé novinky popsat podrobněji. Jaké změny tedy do iOS 18 míří?

Zdroje výše zmíněného portálu tvrdí konkrétně to, že má Apple v plánu i nadále zachovat uzamčení aplikací v neviditelném mřížkovém systému, aby byla zajištěna určitá jednotnost designu. Počítá se však s tím, že vůbec poprvé v historii uživatelům umožní vytvářet mezi ikonami aplikací prázdní místa a tedy je bude možné například skládat do řádků či sloupců, které budou od dalších aplikací odděleny prázdným slotem pro ikonu aplikace. Apple tedy svým způsobem okopíruje Android, který právě tuto věc umožňuje dlouhé roky. 

Vize Applu, která jej přivádí k nasazení podobného upgradu, je pak zřejmá – umožnit uživatelům větší možnosti přizpůsobení, po kterých někteří z nich touží. Jinými slovy, nebude se jednat v žádném případě něco, co změní ráz domovské obrazovky na každém iPhonu. Pokud však bude uživatel o podobnou věc stát, bude jí nově schopen udělat jednoduše skrze možnosti systému a nikoliv například využitím nejrůznějších chyb a triků, které podobné věci umožňovaly již nyní (avšak zpravidla například do prvního restartu zařízení a tak podobně). 

Dnes nejčtenější

.