Zavřít reklamu

Pokud jste doufali v to, že se iPhony 16 (Pro) letos dočkají řady zásadních upgradů zejména na poli designu, máme pro vás špatnou zprávu. Jejich větší redesign je totiž nyní popřen dalším velmi důvěryhodným zdrojem, takže se zdá čím dál tím pravděpodobnější to, že se od loňské generace příliš lišit nebudou. 

S informacemi o iPhonech 16 (Pro) přišel před pár hodinami konkrétně přední Apple analytik Ming-Chi Kuo, který se v minulosti prezentoval velmi přesnými předpovědmi zejména díky informacím z dodavatelského řetězce. Tentokrát Kuo přišel s tím, že Apple u iPhonů 16 (Pro) na poli designu počítá vlastně jen s nasazením nového „Capture“ tlačítka pro ovládání fotoaparátu, přičemž druhý upgrade dorazí jen na řadu Pro s tím, že se bude jednat zvětšení úhlopříček displej. Menší iPhone Pro naroste konkrétně z nynějších 6,1“ na 6,3“, větší iPhone Pro Max pak z nynějších 6,7“ na 6,9“. Zejména v případě modelu Max se tedy již bude jednat o skutečného giganta. 

Poměrně zajímavé je pak to, že právě minimum inovací na poli designu má mít za následek, že prodeje iPhonů meziročně poklesnou. Zdá se tedy, že jablíčkářům jde spíš o to, co je vidět na venek než o to, co jejich zařízení umožňuje. U řady 16 Pro se má jednat konkrétně o výrazně lepší fotoaparát, delší výdrž baterie i lepší výkon. 

Dnes nejčtenější

.