Zavřít reklamu

Za pomoci tlačítek

Pokud na iPhonu 13 a novějším dlouze podržíte postranní tlačítko, aktivujete Siri. Pro vypnutí nebo reset je potřeba použít kombinaci tlačítek. Pokud nechcete zobrazit možnosti pro tísňové volání, stiskněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti, tlačítko pro snížení hlasitosti, a poté na displeji přejeďte prstem po Vypněte přejetím. Můžete také současně stisknout a podržet boční tlačítko spolu s oběma tlačítky pro ovládání hlasitosti. V tomto případě se vám kromě volby Vypněte přejetím zobrazí i možnosti tísňového volání a zdravotního ID.

Nastavení

Další možností, jak vypnout iPhone, je využití nativního Nastavení. Spusťte Nastavení a klepněte na Obecné. Zamiřte zcela dolů, klepněte na Vypnout a poté jako obvykle přejeďte prstem doprava po indikátoru Vypněte přejetím.

Tvrdý reset

Obzvlášť v případě potíží mnoho majitelů iPhonů využívá takzvaný tvrdý reset nebo tvrdý restart. Jak na něj? Pokud máte iPhone s iOS 16 a novějším, rychle stiskněte a pusťte tlačítko pro zvýšení hlasitosti, poté tlačítko pro snížení hlasitosti, a poté dlouze držte postranní tlačítko, dokud se na displeji vašeho iPhonu nezobrazí logo Apple.

Siri

K vypnutí iPhonu můžete využít také hlasovou asistentku Siri. Stačí jen, aby váš iPhone byl v danou chvíli odemknutý. Poté aktivujte Siri a vyslovte příkaz „Turn off my iPhone“. Nakonec stačí jen potvrdit a počkat, až se váš iPhone vypne.

Dnes nejčtenější

.