Zavřít reklamu

Lokalizátory AirTag mohou být skvělým pomocníkem. Možná si vzpomínáte, když Apple toto malé příslušenství před lety představil. Jejich odhalení bylo tehdy téměř jisté, neboť dlouhé měsíce dopředu bylo ohledně AirTagů plno spekulací. Jablečný lokalizátor má slušnou výdrž baterie a na poměry Applu také nízkou cenu. Mít AirTag v peněžence, na klíčích či v dopravním prostředku může být tak mnohdy velmi užitečné.

Své o tom ví Scotty Woody z Chicaga, kterému byl ukraden motocykl, jenž byl zaparkovaný přímo před domem poblíž křižovatky Patterson Avenue a Pine Grove Avenue. Muž si prvně myslel, že motocykl byl odtažen. Jakmile se ale ujistil, že neporušil žádné tamní dopravní předpisy, rozhodl se lokalizovat AirTag, který umístil pod sedadlo motocyklu. Zjistil, že AirTag se ozývá z nedalekého komplexu velkých garáží. Zde ale jeho radost ze zjištění nad polohou motocyklu skončila. Tamní policisté mu totiž řekli, že jakmile není jeho motocykl pozorovatelný, nemohou zasáhnout. Není ojedinělé, že se v Chicagu kradou různá vozidla či motocykly. Nicméně policie i tak poškozeným radí, aby se vždy na případnou pomoc dotázali policistů, a nesnažili se brát zákon do svých vlastních rukou. Pokud není motocykl vidět, policisté nemohou na základě „aplikace“ jen tak otevřít garáž. Poškozený muž se již tedy pomalu smiřuje s tím, že bude muset pořídit nový motocykl. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.