Zavřít reklamu

AirTagy jsou lokalizátory z dílny společnosti Apple, které nám mohou v mnoha směrech usnadnit život. Můžeme je použít jako klíčenku, vložit do peněženky, nebo třeba připnout na obojek našemu domácímu mazlíčkovi. V dnešním článku vám přinášíme pětici tipů a triků, které u AirTagu určitě využijete.

Kontrola stavu baterie

O přísun energie do AirTagů se starají baterie typu CR2032. Jejich výdrž by měla být zhruba jeden rok. Pokud máte obavy, že se baterie vašeho AirTagu začíná povážlivě vybíjet, a chcete zjistit, jestli nenastal čas na její výměnu, spusťte na iPhonu nativní aplikaci Najít. V sekci Předměty klepněte na AirTag, u kterého chcete zkontrolovat stav baterie – ikonka s příslušným indikátorem se zobrazí v horní části karty s možnostmi AirTagu.

Tovární reset

Tovární reset představuje kromě jiného řešení celé řady problémů u různých zařízení, AirTagy nevyjímaje. Pokud se tedy váš AirTag začal chovat zvláštně nebo nefunguje tak, jak by měl, můžete jej zkusit obnovit do továrního nastavení. Uchopte AirTag do ruky, pevně zatlačte na kovovou zadní část a opatrně ji pootočte proti směru hodinových ručiček. Vyjměte na chvíli baterii z AirTagu, poté ji opět vraťte na místo a zatlačte, dokud neuslyšíte zvukový signál. V závěru opatrně zavřete AirTag přiložením kovové zadní části a jejím otočením ve směru hodinových ručiček, a zahajte opětné párování AirTagu s vaším iPhonem.

Automatizace s AirTagem

AirTag můžete využít mimo jiné také ke spuštění vybrané automatizace – poté, co AirTag přiložíte k zadní části vašeho iPhonu, dojde ke spuštění vybrané akce. Pro přiřazení akce k AirTagu spusťte na vašem iPhonu aplikaci Zkratky a na liště ve spodní části displeje klepněte na Automatizace. Vpravo nahoře klepněte na „+“ -> Vytvořit osobní automatizaci, a ze seznamu akcí vyberte NFC. Zvolte sken a poté přiložte AirTag k zadní části vašeho iPhonu. Až dojde ke spárování, pojmenujte tag a zvolte Přidat akci. Poté stačí jen vybrat a nastavit požadovanou akci.

Upozornění na zapomenutý předmět

Pokud jste svůj AirTag umístili na klíče nebo třeba k peněžence, určitě uvítáte možnost aktivace upozornění na to, že jste se od označeného předmětu vzdálii. Pro aktivaci těchto upozornění spusťte na iPhonu aplikaci Najít a v sekci Předměty klepněte na vybraný AirTag. V sekci Oznámení klepněte na Upozornit na zapomenutí, aktivujte položku Upozornit na zapomenutí, a případně nastavte výjimky.

Odstranění AirTagu

Spárovaný AirTag můžete samozřejmě kdykoliv odstranit ze seznamu vašich zařízení. Pokud chcete zrušit párování vašeho iPhonu s vybraným AirTagem, spusťte aplikaci Najít a v sekci Předměty klepněte na vybraný AirTag. Povytáhněte menu AirTagu ze spodní části displeje směrem nahoru, a poté ve spodní části tohoto menu stačí už jen klepnout na Odstranit předmět.

Dnes nejčtenější

.