Zavřít reklamu

Facebook

Facebook se na poli sociálních sítí stále ještě těší velké popularitě. Do příslušné aplikace přibyla za dobu její existence celá řada nových funkcí včetně Marketplace, Stories, vzpomínek, her a řady dalších, což má výrazný vliv na spotřebu baterie vašeho iPhonu. Pokud se bez Facebooku na iPhonu neobejdete, můžete zkusit odinstalovat aplikaci a používat Facebook v rozhraní mobilního webového prohlížeče.

Facebook Messenger

Proslýchá se, že by se Messenger mohl v budoucnu opět stát součástí aplikace Facebook, zatím tomu ale tak není. Pokud si chcete na iPhonu pročítat soukromé zprávy z Facebooku, nezbývá vám nic jiného než si nainstalovat příslušnou aplikaci. Aplikace Messenger nabízí podobně jako Facebook celou řadu funkcí, které se podobně jako procesy běžící na pozadí mohou podepsat na rychlejší spotřebě baterie vašeho iPhonu.

Instagram

Také třetí aplikace z našeho žebříčku největších žroutů baterie pochází z dílny společnosti Meta. Tentokrát se jedná o Instagram, který už dávno není omezený pouze na nahrávání fotografií. Přehrávání Reels, videí, listování v galeriích, používání filtrů a efektů v InstaStories, to vše může mít výrazný vliv na spotřebu baterie vašeho iPhonu.

Snapchat

Mnozí uživatelé si oblíbili nejrůznější aplikace sociálních sítí kvůli zábavným funkcím. V případě Snapchatu se jedná o nejrůznější zábavné filtry a efekty, z nichž řada využívá technologii rozšířené reality. Jakkoli může být zkoušení filtrů a prohlížení snapchatových příběhů ostatních uživatelů zábavné, je zapotřebí mít na paměti, že se provoz této aplikace může výrazně podepsat na tom, jak rychle se vybije baterka vašeho iPhonu.

Fitbit

Některé z vás možná překvapí, že mezi největší žrouty baterie iPhonu se řadí také aplikace Fitbit. Zatímco bez Instagramu, Facebooku nebo Messengeru se za určitých okolností na iPhonu obejdete, v případě aplikace Fitbit to tak snadné není. Pokud používáte nositelnou elektroniku značky Fitbit, představuje pro vás tato aplikace důležitý nástroj správy a komunikace. Na spotřebě baterie se v tomto případě podepisuje například sledování polohy, monitoring spánku, počítání ušlých kroků a provoz na pozadí.

YouTube

U aplikací typu YouTube je vliv na spotřebu baterie iPhonu zcela neoddiskutovatelný. Může za to nejen přehrávání Shorts nebo videí jako takové, ale také fakt, že YouTube průběžně veškerá přehrávaná videa načítá dopředu, aby předešel nepříjemnému sekání. Nemluvě o tom, že při přehrávání videí je z pochopitelných důvodů neustále v provozu také displej vašeho iPhonu.

Skype

Pokud na iPhonu používáte Skype coby nástroj komunikace s dalšími uživateli, vězte, že tato aplikace významným způsobem vypotřebovává baterii vašeho iPhonu. Je to naprosto pochopitelné – přijímání zpráv a provádění hlasových či videohovorů, sdílení obrazovky a souborů nebo třeba nahrávání videohovorů je zkrátka energeticky náročné.

Tinder

Nacházíte se zrovna ve fázi, kdy hledáte vhodný protějšek nebo třeba jen jednorázové rande, a trávíte celé hodiny listováním profilů na Tinderu? Tato populární seznamovací aplikace má rovněž velký vliv na spotřebu baterie vašeho iPhonu. Mohou za to kromě jiného také četné animace při procházení jednotlivých profilů.

Alexa

Alexa od Amazonu patří mezi nejpopulárnější hlasové digitální asistentky. Většinou funguje naprosto bez problémů, je kompatibilní s celou řadou produktů pro chytrou domácnost, a je snadno přizpůsobitelná. Aplikace Amazon Alexa na iPhonu má ale velmi výrazný vliv na rychlost spotřeby baterie. Je to především proto, že prakticky neustále běží na pozadí a vyčkává na hlasové příkazy, a kromě jiného je také v neustálém spojení s dalšími zařízeními, aplikacemi a službami.

Dnes nejčtenější

.