Zavřít reklamu

Před týdnem jsme se konečně dočkali vydání macOS Monterey pro veřejnost. Tento operační systém Apple představil po boku iOS a iPadOS 15, watchOS 8 a tvOS 15, a to na vývojářské konferenci WWDC21, která se konala letos v červnu. Dlouhou dobu byly všechny tyto systémy k dispozici pouze v rámci beta verzí, následně ale Apple vydal veřejné verze posledních čtyř zmíněných systémů. Na vydání macOS Monterey si tedy uživatelé jablečných počítačů museli nějakou dobu počkat. Na našem magazínu se dlouhodobě věnujeme vylepšením z nových systémů a nyní se budeme primárně věnovat nedávno vydanému macOS Monterey, abyste jej mohli co nejdříve využívat na maximum.

Jak na Macu aktivovat režim nízké spotřeby

V případě, že na vašem iPhonu klesne výdrž baterie na 20 či 10 %, tak se vám o této skutečnosti zobrazí oznámení. V rámci tohoto oznámení můžete případně rychle a jednoduše aktivovat režim nízké spotřeby, díky kterému se sníží výkon a iPhone tak vydrží o mnoho déle. Pokud byste však tuto funkci hledali u MacBooků, tak byste se nedopátrali, tedy až doposud. S příchodem macOS Monterey totiž Apple režim nízké spotřeby konečně přidal a dá se říct, že funguje podobně jako na iPhonu. Postup pro aktivaci je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na Macu klepnuli vlevo nahoře na .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu vyberte možnost Předvolby systému…
  • Následně se zobrazí nové okno se všemi dostupnými sekcemi pro úpravu předvoleb.
  • V rámci tohoto okna lokalizujte a klepněte na sekci Baterie.
  • Dále se v levém menu přesuňte podle potřeby do sekce Baterie nebo Adaptér.
  • Zde už jen stačí zaškrtnout možnost Režim nízké spotřeby.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy na Macu aktivovat režim nízké spotřeby. Aktivovat jej můžete při nabíjení, ale i při napájení z baterie. V prvním případě můžete docílit rychlejšího nabíjení a ve druhém případě zase pomalejšího vybíjení. Konkrétně Apple po aktivaci režimu nízké spotřeby sníží taktovací frekvenci čipu a sníží jas displeje. Bohužel v současné chvíli nelze režim nízké spotřeby na Macu (de)aktivovat jednoduše například skrze ovládací panel jako na iPhonu, a tak je neustále nutné přecházet do předvoleb systému. Až tedy příště budete v nouzi s nabitím baterie, tak rozhodně režim nízké spotřeby na Macu aktivujte.

Dnes nejčtenější

.