Zavřít reklamu

Low power mode iOS 9 Režim nízké spotřeby icon Pokud jste jedni z několika milionů uživatelů po celém světe, kteří již nainstalovali iOS 9, pak jste jistě již vyzkoušeli Režim nízké spotřeby, který se jednoduše postará o to, aby baterie vydržela až o několik hodin déle. Je naprosto jednoduché zmíněnou funkci zapnout. Stačí na iPhonu navštívit Nastavení –> Baterie a zde aktivovat Režim nízké spotřeby. V závislosti na tom se v pravém horním rohu změní barva indikátoru baterie a pokud nemáte aktivované zobrazování procent, tak i ta se automaticky objeví. 

Jenže vůbec nic není tak, jak se na první pohled zdá. I když aktivujete Režim nízké spotřeby například na 50% baterie, tak se ve skutečnosti vůbec plně nezapne a čeká, až se váš iPhone vybije na 20% a teprve pak se doopravdy zcela aktivuje. Zní to trochu nešikovně, jelikož když víte, že budete bez možnosti nabít iPhone třeba po celý den, tak byste režim rádi aktivovali například už ráno při 90%, ale i když se vše tváří, že tomu tak je, tak bohužel Režim nízké spotřeby aktivovaný zcela není. Server MacRumors přichází s vysvětlením, proč tomu tak je.

Pokud je totiž režim aktivovaný, tak se poměrně z velké části omezí hlavní funkce iPhonu respektive iOS. Režim nízké spotřeby totiž zakáže aktualizace aplikací na pozadí, a tak vám například nepřijde zpráva z Messengeru, přestanou se vyzvedávat emaily, sníží se jas a další efekty v iOS, ale hlavně se celkově ve velké míře sníží výkon celého zařízení, jelikož se podtaktuje procesor a celková reakce telefonu nebo tabletu v aplikacích je v některých případech pomalejší. Tento fakt potvrdily i srovnávací testy, které byly provedeny při zapnutém režimu pod a nad 20% baterie.

Osobně jsem si ale všiml, že pokud máte aktivovatný Režim nízké spotřeby klidně i na 80% baterie, tak se například nenahrají pořízené fotografie na iCloud, a tak se vám nesynchronizují s dalšími zařizeními od Applu. Stejně tak jakmile režim aktivujete, tak se sníží jas, přestane fungovat parallax efekt u tapet nebo se bubliny u dynamický tapet přestanou přesunovat po obrazovce podle toho, jak nakláníte telefon. Z toho tedy vyplývá, že některé funkce se aktivují ihned a jiné, jako například snížení výkonu nebo aktualizace aplikací na pozadí, až při dosažení 20%.

Low power mode iOS 9

Dnes nejčtenější

.