Zavřít reklamu

Instagram je s miliardami aktivních uživatelů měsíčně jednou z nejoblíbenějších platforem sociálních médií. Od svého spuštění v roce 2010 prošel Instagram celou řadou změn. Přestože mnoho lidí používá Instagram na svých chytrých telefonech, někteří ho raději používají na počítači v rozhraní webového prohlížeče. Jaký je mezi oběma verzemi Instagramu rozdíl?

Než se rozhodnete, zda budete Instagram používat na iPhonu, nebo na Macu, je dobré pochopit rozdíly v používání obou platforem. A v tomto článku vám ukážeme hlavní věci, které mají společné – a také to, čím se liší. Začněme ale tím, v čem se Instagram pro web a Instagram pro smartphone shodují.

Nahrávání fotografií i odpovídání na zprávy

Možná si ještě vzpomenete na dobu, kdy nahrávání fotek na Instagram z počítače nebylo zrovna jednoduché. To už ale naštěstí dávno neplatí. Od druhé poloviny roku 2021 Instagram umožňuje uživatelům nahrávat obsah do svých kanálů z webové aplikace. Nyní můžete na Instagram na webu nahrávat jak statické fotografie, tak i videa – stačí kliknout na ikonku „+Vytvořit“. V obou verzích Instagramu můžete také odpovídat na soukromé zprávy, přičemž ani tato funkce nebyla na webu zpočátku dostupná.

Instagram pro iPhone změnil od dob svých počátků podobu:

Lidé používají Instagram z různých důvodů. Někteří uživatelé mají účet k propagaci svého podnikání, zatímco jiní ho stále rádi používají k dokumentování svého života. Jiní zase rádi používají Instagram, protože díky němu mohou být v kontaktu se svými přáteli a rodinou. Dobrou zprávou je, že pokud nechcete mít Instagram nainstalovaný na vašem iPhonu, a zároveň chcete být v kontaktu s ostatními, můžete k zasílání zpráv využít jeho webovou verzi.

V Instagramu na webu máte také přístup ke všem notifikacím – stačí se jen příhlásit ke svému účtu a zkontrolovat počet oznámení u ikonky srdíčka v horní části obrazovky. Stejně tak si zde můžete změnit profilovou fotografii – stačí kliknout na profilovou fotografii a zvolit Upravit profil. Stejně tak si v Instagramu na webu můžete smazat profil.

Rozdíly mezi Instagramem na webu a v iPhonu

A v čem se od sebe naopak obě verze Instagramu liší? Na rozdíl od iPhonu například Instagram nenabízí aplikaci pro Mac. Pokud chcete na Macu používat Instagram, musíte tak učinit v rozhraní webového prohlížeče. Při používání Instagramu na Macu se musíte přihlásit přes webový prohlížeč. Můžete jej používat v prohlížeči Safari, ale také v prohlížečích Chrome, Edge a Firefox. Pokud používáte Instagram k obchodním účelům nebo chcete propagovat externí odkazy, možná budete chtít do svého profilu přidat odkazy na webové stránky – to ale na Instagramu na webu není možné. Chcete-li k účtu přidat webovou stránku, musíte si stáhnout aplikaci pro iPhone.

Dnes nejčtenější

.