Zavřít reklamu

Když Apple loni na podzim světu představil iPhony 14 Pro s vymodleným Always-on displejem, kromě slov pochval se setkal i se spoustou kritiky ohledně energetické náročnosti této funkce. Tu totiž pojal zcela jinak než konkurence, kvůli čemuž se mnozí jablíčkáři obávali toho, že výdrž iPhonů bude kvůli tomu mizerná. Apple si sice vzal tyto výtky k srdci a Always-on vylepšil tak, že u něj umožnil vypnout tapetu a na Lock Screenu si tak nechat zobrazit jen hodiny, notifikace a další nezbytnosti, nicméně stále neodpověděl na otázku ohledně energetické spotřeby této funkce. To se však naštěstí s příchodem iOS 16.4 změní. 

Aby Apple diskuze kolem spotřeby energie Always-on displejů iPhonů 14 Pro konečně utišil, rozhodl se do iOS 16.4, konkrétně pak do sekce Baterie přidat novinku v podobě ukazatele spotřeby tohoto režimu. Ten sice zatím ve včera vydané první betě iOS 16.4 není vidět, nicméně vývojářům se podařil objevit v jejím kódů s tím, že je možné, že se ukazatel v sekci Baterie objeví až po nějaké době kvůli tomu, že pro zobrazení přesných informací potřebuje nejprve telefon shromažďovat data nějaký ten čas. Jakmile pak budou data k dispozici, konečně uvidíme, jak velký má Always-on na výdrž baterie iPhonů 14 Pro vliv a zda se jej tedy vůbec vyplatí mít zapnutý, nebo je naopak zcela zbytečné jej vypínat, jelikož je v takovém případě úspora naprosto minimální. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.