Zavřít reklamu

Jedním z nejvýraznějších prvků nových iPhonů 14 Pro (Max) je bezesporu Dynamic Island v jejich displeji – tedy prvek, kterým Apple nahradil dosavadní výřez. Jak se však nyní zdá, ani samotný Apple není tak úplně s jeho provedením zatím spokojen a proto jej pomocí softwarových aplikací v kombinaci s okolním prostředím neustále zlepšuje. Poté, co v iOS 16.1 přibylo výraznější šedé lemování tohoto prvku, totiž v iOS 16.2 mírně ubere z jeho rozměrů, avšak pod jednou podmínkou. 

Apple se v iOS 16.2 rozhodl, že mírně upraví stavový řádek, kterému právě Dynamic Island vévodí. Úprava bude spočívat konkrétně v tom, že při aktivním přehrávání hudby s přehrávačem minimalizovaným právě do Dynamic Islandu se ostrov mírně zúží, aby se vedle něj vpravo vešla ikona znázorňující sílu signálu. Ta je totiž v současnosti odstraněna a vedle Dynamic Islandu je tak vidět jen síla WiFI či ukazatel mobilních dat spolu s indikátorem baterie, což je však vcelku nešťastné, jelikož kvůli tomu může člověk snadno ztratit signál, protože jej zkrátka nemá jak jednoduše hlídat. 

iphone-14-pro-dynamic-island.jpg

Přestože se jedná ve své podstatě o velmi malý upgrade, je vzhledem ke své užitečnosti rozhodně vítaný. Jedním dechem je nicméně třeba dodat, že upgradů by si Dynamic Island zasloužit rozhodně víc a totéž v bledě modrém se pak dá říci i o využitelnosti tohoto prvku jako takového. Vývojáři už mají sice možnost jej s aplikacemi propojit a tím jej de facto oživit, zatím se tak však bohužel takřka neděje. Snad se tedy v tomto směru dočkáme v dohledné době změny, který z Dynamic Islandu udělá přesně to, o čem Apple hovořil při představení iPhonů 14 Pro (Max). 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.