Zavřít reklamu

To, o čem se v posledních dnech v souvislosti s děním v Číně jen šuškalo, bylo před pár hodinami oficiálně potvrzeno ze strany Applu. Řeč je konkrétně o problémech s výrobou, které nevedou nakonec k ničemu jinému než k tomu, že iPhonů 14 Pro a 14 Pro Max bude ve vánoční sezóně nedostatek.

Apple ve své tiskové zprávě vydané v noci z neděle na pondělí (tedy v čase, ve kterém se obvykle vydávají tiskové zprávy, které mají být do jisté míry ututlány, ale je potřeba je mít „venku“) uvádí konkrétně to, že problémy s onemocněním COVID-19 v největší montovně iPhonů na světě, kterou je ta v čínském Zhengzhou, vedou k dostupnosti iPhonů 14 Pro a 14 Pro Max. Ta bude dle jeho slov výrazně horší než doposud očekával, což se ve výsledku nepodepíše jinak než tím, že čekací doby na novinky se nejenže nezkrátí, ale u mnoha konfigurací pravděpodobně naopak prodlouží. Pokud si tedy chcete na Vánoce udělat radost novým iPhonem, popřípadě jej dopřát vašim blízkým, rozhodně neotálejte s objednáním, protože se jinak vystavujete velkému riziku 

V tuto chvíli je otázkou, kdy se může vrátit situace ve výrobním řetězci Applu do normálu, jelikož se bude vše vyvíjet podle toho situace okolo COVID-19. Ten sice v Číně není na žádném markantním vzestupu, na druhou stranu však vzhledem k tamní politice nulové tolerance způsobují potíže i jednotky případů. A právě to může být ve výsledku hlavní problém, který může vše pozastavit na dlouhé týdny. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.