Zavřít reklamu

iPhony 14 (Pro) jsou tady s námi již několik dní, během kterých už je mnoho jablíčkářů zvládlo řádně otestovat. Pravdou ale je, že letos se Applu odladěnost nových „čtrnáctek“ tak úplně nepovedla a velmi podobně je tomu i v případě iOS 16, který jde s iPhony ruku v ruce. Na nové iPhony 14 (Pro) se na internetu objevuje nejen chvála, ale také ostrá kritika – a upřímně se v některých případech není čemu divit. Nejnovější jablečné telefony totiž postihuje velké množství problémů, které lze sice brát za porodní bolesti, avšak u tak drahých zařízení od největšího technologického giganta světa se to jednoduše neočekává. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 problémů, se kterými se aktuálně můžete u iPhonů 14 (Pro) sejít.

Fotoaparát

Asi největším problémem mají nejnovější iPhony především s fotoaparátem. Konkrétně si uživatelé stěžují především na to, že je nativní aplikace Fotoaparát velmi pomalá, a že často trvá klidně několik dlouhých sekund, než se vše načte a může se začít fotit. Pokud tedy potřebujete rychle něco zaznamenat, tak se jedná o velkou nepříjemnost. Kromě toho vrcholné iPhony 14 Pro (Max) mají problémy s fotoaparátem také v aplikacích třetí strany, například ve Snapchatu či Instagramu. Zde je zase na vině nový 48 MP fotoaparát, který si s aplikacemi jednoduše nerozumí, což se projevuje hlasitým a strašidelným chrastěním. V prvním případě dočasně pomůže restartování, oprava obou problémů pak přijde již v dalším týdnu prostřednictvím aktualizace iOS.

CarPlay

Pokud vlastníte nějaké novější auto, tak existuje velká pravděpodobnost toho, že v něm využíváte CarPlay. Mnohým řidičům dokáže CarPlay opravdu zjednodušit život, jelikož tovární infotainment často není úplně ideální. Pokud máte nový iPhone 14 (Pro), tak byste měli vědět o tom, že s CarPlay můžete mít problémy. Konkrétně se tato chyba týká probíhajících hovorů, kdy vy druhou stranu slyšíte, ale ona vás jednoduše ne. Dočasné řešení bohužel neexistuje a uživatelé budou muset pro vyřešen počkat na další aktualizaci systému, která by měla přijít příští týden.

Carplay niktendo

AirDrop

Jen pár dnů po startu prodejů nových iPhonů 14 (Pro) se začalo všemožně na diskuzních fórech řešit také to, že nejnovější jablečné telefony mají problémy s AirDropem. Konkrétně se tato chyba projevuje tak, že pokud se skrze AirDrop pokusíte něco poslat, tak se vám to jednoduše nepodaří. Buď ostatní zařízení iPhone 14 (Pro) jednoduše nenajde, anebo je najde, ale není na ně schopný data odeslat, popřípadě se přenos v průběhu zastaví. Pro vyřešení můžete zkusit restartovat iPhone, s největší pravděpodobností ale k dočasné opravě nedojde. Proto je i v tomto případě nutné počkat na aktualizaci.

 

Výdrž baterie

Mnoho uživatelů nových iPhonů 14 (Pro) si i s odstupem času stěžuje na špatnou výdrž baterie. Je však nutné zmínit, že tohle není tak úplně způsobeno novými jablečnými telefony, ale nejnovějším operačním systémem iOS 16. Jak už jsem zmínil v úvodu, tak je bohužel docela špatně odladěný, takže způsobuje nadměrnou spotřebu baterie. Ve většině případech se však po několika dnech výdrž ustálí, jelikož se dokončí veškeré procesy na pozadí, například vyhledávání duplicitních fotek a videí apod. Více se o důvodech, které způsobují snížení výdrže baterie v iOS 16, můžete dočíst ve článku níže.

iMessage a FaceTime

Poslední chybou iPhonů 14 (Pro), která už však naštěstí má své řešení, je nemožnost aktivace či využití služeb iMessage a FaceTime. Pro mnohé uživatele jsou tyto služby naprosto klíčové, a tak se není čemu divit, že tato chyba způsobila rozhořčení. Apple však prakticky ihned na tuto konkrétní chybu zareagoval a opravil ji, a to v rámci aktualizace iOS 16.0.1, která vyšla speciálně pro nejnovější iPhony 14 (Pro). Pokud tedy máte s iMessage a FaceTime problém, tak stačí provést aktualizaci systému, a to v Nastavení → Obecné → Aktualizace softwaru.

Dnes nejčtenější

.