Zavřít reklamu

V souvislosti s iPhony 14 Pro se ještě před jejich představením čile spekulovalo o tom, zda dostanou oproti předešlé generaci rychlejší RAM paměť, která by se pozitivně podepsala na jejich funkčnosti. A díky prvním rozebráním telefonů jsou nyní tyto spekulace potvrzeny. 

Že mají iPhony 14 Pro rychlejší RAM než tomu bylo loni naznačil Apple už při jejich vydání slovy o tom, že mají novinky o 50 % větší šířku pásma paměti, což právě specifikacím rychlejší RAM odpovídalo. Když tedy nyní odborníci iPhony 14 Pro rozebrali, příliš je nepřekvapilo, že v nich nalezli skutečně rychlejší typ paměti – konkrétně pak LPDDR5, který nahradil v iPhonech LPDDR4X. 

Ačkoliv je tento upgrade bezesporu velkým pozitivem, jedním dechem je třeba dodat, že se v mobilním světě nejedná o žádnou revoluci. Smarphony z androidího světa totiž již disponují LPDDR5 pamětmi již nějakou dobu, takže v tomto směru Apple opět jen dotahuje. Jelikož se však jedná ve výsledku o velmi příjemné dotažení, za zlé mu to mít nikdo nebude. 

Dnes nejčtenější

.