Zavřít reklamu

Příchod náhlavních sluchátek z dílny Applu klepe na dveře. Vyplývá to alespoň z ikon, které se podařily vývojářům spolupracujícím s portálem 9to5mac vydolovat z kódu iOS 14, jenž se dostal právě tomuto portálu do rukou. Díky němu jsme se ráno dozvěděli například i o chystaném měření hladiny kyslíku v krvi novou generací Apple Watch Series 6. Co tedy kódy iOS 14 prozrazují o sluchátkách?

Mnoho toho bohužel není. Kód totiž obsahuje jen dvě ikony, které systém využívá například ve widgetu pro zobrazení stavu baterie zařízení. Jedná se tedy o poměrně malé ikony odrážející víceméně jen základní rysy daného produktu, který je díky tomu snadno zapamatovatelný a zároveň graficky dobře vypadající i v malém rozměru. V případě sluchátek lze z ikon v iOS 14 vyčíst alespoň to, že se bude jednat o klasická over-ear sluchátka s výrazným polstrováním jak na mušlích, tak i na oblouku je spojujícím. Z ikon lze rovněž usuzovat, že se sluchátek dočkáme minimálně ve dvou barvách – konkrétně bílé a černé či vesmírně šedé. Jako poměrně pravděpodobné se zdá při pohledu na spoj mezi mušlí a mostem i jejich snadné skládání pro pohodlný transport, byť se stoprocentní jistotou tuto skutečnost zatím říci nelze. 

Kód iOS 14 bohužel (zatím) neprozradil žádné detaily o funkcích sluchátek. Obecně se však očekává, že přeberou většinu z nich od již prodávaných modelů. Těšit se tak pravděpodobně můžeme minimálně na aktivní potlačení okolního hluku a režim propustnosti, dále pak na aktivaci Siri pomocí hlasového pokynu Hey Siri či bleskové párování s Apple produkty. Další velmi pravděpodobnou funkcí je automatické pozastavování a spouštění hudby po nasazení či sejmutí sluchátek z hlavy a ovládání pomocí poklepů či dotyků jednotlivých mušlí. Obecně se očekává, že sluchátka budou cílit na vysoce náročné uživatele, kvůli čemuž u nich Apple dotáhne k naprosté dokonalosti i jejich podání zvuku. Jakékoliv detaily o něm jsou sice zatím nejasné, nicméně vzhledem k tomu, že i u HomePodu dokázal Apple se zvukem opravdu velké věci se obecně očekává, že pro něj zvuk náhlavních sluchátek nebude žádný velký problém. 

Kdy přesně Apple nová sluchátka představí je v tuto chvíli ve hvězdách. Zdroje totiž doposud prozradily maximálně to, že se jich svět dočká v průběhu roku 2020. Nicméně vzhledem k tomu, že jim Apple přizpůsobuje iOS 14 a iOS 13 zatím žádné zmínky o nich nenabídl, je poměrně pravděpodobné, že bychom se jich mohli dočkat v průběhu letošního podzimu spolu s novými iPhony. 

Dnes nejčtenější

.