Zavřít reklamu

PS5 Pro se pomalu, ale jistě blíží. Vyplývá to alespoň z nedávné prezentace čínské společnosti TCL vyrábějící například televize, ve které zazněl jak termín, tak i určité technické specifikace, které by měla nová konzole z dílny Sony přinést. A nejen ta – svou chvilku slávy si zde totiž užil i výkonnější Xbox Series, jehož nynější verze X je nejvýkonnější herní konzolí současnosti. 

PS5 Pro

PS5 Pro představení

Jeden z předních představitelů TCL na prezentaci konkrétně uvedl to, že PS5 Pro a nový Xbox Series dorazí v roce 2023 či 2024 – pravděpodobně pak na jejich přelomu. Obě společnosti totiž mají ve zvyku své nové konzole dostávat na pulty obchodů těsně před Vánoci, aby jimi zasáhly největší nákupní sezónu daného roku. Bylo by proto velkým překvapením, kdyby tomu bylo v budoucnu jinak – už kvůli tomu, že se tato strategie v minulosti velmi osvědčila. 

PS5 Pro specifikace 

Technické specifikace PS5 Pro, ale ve výsledku i nového Xboxu Series jsou alespoň z toho mála, co prezentace odhalila, více než zajímavé. Počítat se u nich totiž má například se hraním ve 4K až při 120 fps, ale hlavně i při 8K při stejných snímcích za vteřinu. Zde je nicméně třeba jedním dechem dodat, že je velmi pravděpodobné, že bychom se stejně jako tomu je u nynějších konzolí potýkali s nutností zvolit si ze dvou režimů, kdy jeden by byl zaměřený na grafiku, avšak s horší snímkovou frekvencí, a druhý zase na hratelnost díky maximální snímkové frekvenci, avšak zato s osekanou grafikou. 

Ačkoliv vypadají obě konzole z hlediska technických specifikací velmi pěkně a špatně nevypadá ani termín startu prodejů, je tu jedno velké ale. Velkou otázkou je totiž konkrétně to, zda je vůbec možné, aby mělo TCL, které nemá alespoň oficiálně žádné vazby ani na Sony a ani na Microsoft, k dispozici již nyní podobné informace. Prezentaci je proto třeba brát s určitou rezervou, jelikož je možné, že odráží jen domněnky TCL pro budoucnost. 

PS5 si lze předobjednat například zde

Dnes nejčtenější

.