Zavřít reklamu

Konec širokých rámečků, zaoblených hran a Home Buttonů je za dveřmi. Tak přesně takto by se daly popsat plány Applu se základním iPadem pro příští rok, které před pár hodinami vyzradily zdroje magazínu iDropNews pocházející zřejmě přímo z řad kalifornského giganta. 

Podle zdrojů výše zmíněného portálu má Apple u základního iPadu v plánu jeho přeměnu z designového staříka na moderní zařízení vycházející z iPadů Pro, Air či nově i mini. Těšit se tedy můžeme na ostré hrany, užší rámečky či třeba právě konec Home Buttonu. Touch ID z něj se pak přesune do Power Buttonu, jako tomu je u iPadu Air či mini. Apple rovněž počítá s usmrcením 3,5mm jack konektoru nebo třeba Lightningu, který nahradí modernější a univerzálnější USB-C. 

Co se týče ceny, ta se má pohybovat na úrovni nynějšího modelu, díky čemuž tak bude iPad 10. generace stále suverénně nejlevnějším iPadem v nabídce Applu. Kromě ceny má pak lákat i na barevné varianty, které se mají shodovat s těmi použitými u 24” iMaců či AirPods Max, díky čemuž by měl zaujmout širokou veřejnost. Jedinou kaňkou na kráse je tak termín jeho představení. Zdá se totiž, že s ním Apple vyrukuje až na podzim příštího roku, jelikož v tomto termínu světu ukazoval základní iPady i v předešlých letech. 

Dnes nejčtenější

.