Zavřít reklamu

Ani tento týden vás neochudíme o rozhovory s předními představiteli Applu. S těmi se totiž v tomto předvánočním období roztrhl pytel. Ačkoliv je těžké říci, zda je to ze strany Applu taktika, díky které má prodat na Vánoce co nejvíce iPhonů X či nikoliv, všechny jsou poměrně zajímavé a za přečtení rozhodně stojí. Pokud vás tedy zajímá pár slov Phila Schillera, která se týkají odstranění Home Buttonu z iPhone X či příchodu iMacu Pro, pohodlně se usaďte a následující řádky si vychutnejte.

Rozhovor s ředitelem marketingu jablečné společnosti zveřejnil britský magazín T3. Celé interview je poměrně zajímavé, leč dlouhé. Proto jsme pro vás vytáhli ty nejzajímavější témata, na které se v rozhovru zabrousilo. Tím nejzajímavějším je bezesporu otázka odstranění Home Buttonu z iPhonu X.

Risk, který se vyplatil

Schiller hned na úvod tohoto tématu připustil, že bylo odebrání Home Buttonu obrovsky riskantní a tým, který na vývoji iPhonu X pracoval, se pro něj musel rozhodnout již ve chvíli, kdy ještě nebylo Face ID ani zdaleka tak dokonalé jako nyní. Tehdy se prý podle něj zdálo vytvoření spolehlivého skenu tváře skoro až nereálné. Applu se to však s vypětím všech sil nakonec podařilo.

“V určitém okamžiku nastala chvíle, kdy bylo potřeba za sebou spálit všechny mosty a nechat minulost, která doteď fungovala skvěle za sebou. Věděl jsem však, že tým, který na vývoji iPhonu X pracoval, byl ochotný tuto hazardní hru hrát a uspět v ní,” vzpomíná Schiller na těžké rozhodování ohledně budoucnosti Home Buttonu.

Teď už však všichni lidé v Applu včetně Schillera vidí, že byl jejich krok před lety správný. Lidé si totiž podle něj na nový ovládací systém založený na gestech okamžitě zvykli a jsou s ním nadmíru spokojení. Někteří uživatelé se s novým ovládáním sžili dokonce natolik, že se ho snaží aplikovat i na své iPady či iPody. Otázku, zda se tedy v budoucnu dočkáme podobného ovládání i u jiných produktů, však odmítl Schiller komentovat.

Dalším stěžejním bodem celého rozhovoru byl iMac Pro a jeho uvedení do prodeje. Tento nadupaný stroj se měl totiž na pultech obchodů objevit spolu s HomePodem už v průběhu tohoto měsíce. Apple však prodej HomePodu přesunul na první měsíce příštího roku a o iMacu Pro zatím mlčí. Někteří si proto začali pomalu myslet, že jej čeká stejný osud jako jeho kolegu. To však Schiller popřel. “Bude to velmi brzo. Vydržte pár dní,” komentoval poměrně záhadně situaci okolo iMacu Pro.

Z předchozích řádků je tak více než jasné, že vývoj iPhonu X byl trnitý a Apple stál opravdu hodně sil. Díky tvrdé práci a špetce štěstí, která je samozřejmě potřeba skoro ke všemu, se však nakonec jeho dlouholetý projekt podařil dotáhnout do zdárného konce a na desáté výročí prvního iPhonu nám představit iPhone budoucnosti.

iPhone X gesture FB

Dnes nejčtenější

.