Zavřít reklamu

Hlavním poznávacím znamením iPhonu SE jsou bezesporu jeho kompaktní rozměry. V budoucnu se však tento model zřejmě mezi uživateli zaškatulkuje zcela jinak. Podle analytika Ming-Chi Kua ho totiž Apple hodlá v relativně brzké budoucnosti výrazně zvětšit a velmi zajímavě vylepšit. 

Představením iPhonu SE 2 na začátku příštího roku život této modelové řady ani zdaleka neskončí. Kuovy zdroje totiž tvrdí, že hned o rok později – konkrétně v 1. čtvrtletí 2021- hodlá Apple světu představi iPhone SE 2 Plus s bezrámečkovým displejem o úhlopříčce 5,5” či 6,1”. Ten by se měl chlubit miniaturním výřezem a to díky absenci senzorů pro Face ID. Zabezpečení bude totiž zajišťovat Touch ID, které se z Home Buttonu přesune do Power Buttonu – tedy tlačítka na boku telefonu, které slouží pro zapínání či vypínání telefonu, potažmo zamykání. I díky úspoře na Face ID by tak měl být telefon stále relativně levný, avšak na jakou cenu se u něj Apple dostane je v tuto chvíli ve hvězdách. 

Nejasné je i to, jaký design těla Apple u iPhonu SE 2 Plus nabídne. Čím dál hlasitěji se sice spekuluje nad návratem ze zaoblených hran na hrany hranaté, avšak pokud se Apple rozhodne příští rok iPhone SE 2 představit s designem iPhonu 8, bylo by velmi zvláštní, kdyby jeho přímého nástupce představil ve výrazně jiném designu. Mnohem pravděpodobněji se tak jeví design podobný iPhonu XR, který má stejně jako iPhone 8 zaoblené rohy. Jasněji však budeme mít v tomto ohledu až s úniky dalších informací, které v následujících týdnech jistojistě přijdou. 

Dnes nejčtenější

.