Zavřít reklamu

Nově oznámený nejmodernější a nejvýkonnější Apple Silicon čip M1 Max může podporovat až tři „monitory“ Pro Display XDR a k tomu jako čtvrtý klidně 4K televizní displej současně. Jedná se o výrazný skok v podpoře zobrazení na externích displejích ve srovnání s podporou jednoho, kterou poskytuje čip ‌M1‌. M1‌ Pro poté podporuje až dva samotné Pro Display XDR‌.

Počty jsou tedy poměrně jasné. Čip M1‌ Max nabídne o jeden Pro Display XDR a 4K TV více. Aby toto bylo samozřejmě možné, musí být nové 14 a 16palcové MacBooky Pro vybaveny třemi porty Thunderbolt 4 a portem HDMI. Je pak zajímavou otázkou, jestli toto Apple skutečně zamýšlel, a proto např. HDMI přidal, nebo mu to jednoduše takto vyšlo, že když už je tento konektor přítomen, připojil k němu 4K TV s tolika dalšími profesionálními displeji.

Pro Display XDR je pak vůbec první 32“ Retina 6K displej. Nabízí jas až 1 600 nitů, ohromný kontrastní poměr 1 000 000:1 a superširoký zorný úhel a dynamický rozsah. Sám Apple jej pak označuje za nejlepší profesionální monitor na světě. A také si za něho nechá dobře zaplatit, protože v českém Apple Online Store vás vyjde na 139 990 Kč, kdy si musíte za jeho stojan ještě připlatit dalších 28 990 Kč (anebo sáhnout po držáku VESA za 5 790 Kč).

Dnes nejčtenější

.