Zavřít reklamu

Externí displeje s vysokým rozlišením nebyly pro předešlé generace MacBooků Air zrovna ideálním doplňkem, jelikož s nimi měly tyto stroje problémy. To se však dnešním dnem mění. Nový MacBook Air (2020), který Apple představil teprve před pár hodinami, totiž nabízí bezproblémovou podporu až 6K externím displejům. 

S trochou nadsázky se dá říci, že se podporou 6K displejů zapisuje letošní MacBook Air do historie. Jedná se totiž o první MacBook Air, který podporu displejů s takto velkým rozlišením nabízí. K tomuto stroji je tak nově možné připojit třeba i Pro Display XDR, se kterým si v současnosti nerozumí ani 13” MacBooky Pro. Jasně, k takto nadupanému displeji zřejmě mnoho uživatelů “studentský” MacBook Air nepřipojí, nicméně existence této možnosti je více než zajímavá. Air se totiž díky ní zařazuje do úzké společnosti skýtající jen Mac Pro 2019, 15” MacBook Pro 2018, 16” MacBook Pro 2019 a iMacy 2019. 

macbook air

Kromě podpory externích monitorů s vysokým rozlišením nabízí nový MacBook Air i novou klávesnici Magic Keyboard. Ta vychází z externí klávesnice, kterou Apple již dlouhé roky využívá u iMaců či Maců a kterou vnukl loni na podzim i 16” MacBooku Pro. Oproti předešlé motýlkové klávesnici je Magic Keyboard spolehlivější a nabízí vyšší zdvih, který je pro mnohé jablíčkáře daleko příjemnější než zdvih nízký, který nabízela právě motýlí klávesnice. Změny se dočkalo i základní úložiště, které se zvýšilo ze 128 GB na solidních 256 GB. Cena novinky startuje na 29 990 korunách. 

Dnes nejčtenější

.