Zavřít reklamu

Nasazení podpory 5G u iPhonů 12 (Pro) bylo ze strany Applu doslova a do písmene trefou do černého. Tímto krokem si totiž (možná i nevědomky) zajistil trůn pro nového vládce trhu s 5G smartphony, kterého se zřejmě hned tak nevzdá. Po velmi silném posledním čtvrtletí loňska, kdy dodal na pulty obchodů 52,2 milionů 5G smartphonů, si totiž v prvním čtvrtletí letoška pohoršil jen o 23 % – tedy na 40,4 milionů dodaných iPhonů 12. Jedná se tedy stále o skvělý výsledek, který mu zajistil první místo mezi výrobci 5G smartphonů. 

Postavení Applu na trhu s 5G smartphony se nedá označit jinak než jako velmi silné. V prvním čtvrtletí letoška bylo totiž zhruba 30 % všech dodaných 5G smartphonu právě z jeho dílny a to i přesto, že v tomto období uvolnila celá řada výrobců v čele se Samsungem své novinky podporující taktéž sítě nové generace. Ani to jim však v honu na Apple nepomohlo. Druhé OPPO totiž na něj ztrácí v uplynulém čtvrtletí dobrých 14 %, vivo 15 % a Samsung, který byl čtvrtým největším výrobcem 5G smartphonů na světě, dokonce 17,3 %. Je nicméně potřeba říci, že v posledním čtvrtletí loňska byl náskok Applu ještě vyšší a dá se předpokládat, že ve druhém a třetím čtvrtletí letoška bude naopak pozvolna klesat kvůli upadajícímu zájmu o iPhony 12. Na podzim však se “třináctkami” zase zcela určitě vystřelí. 

Právě podpora 5G je alespoň podle Applu jednou z největších, ne-li největší novinkou iPhonů 12 (Pro) a zároveň důvodem, proč na ně přejít. Oproti LTE je totiž 5G výrazně rychlejší a tedy i využitelnější pro celou řadu úkonů, které nebyly na LTE úplně snadno proveditelné. Rozmach 5G smartphonů by přitom mohl být ještě větší, kdyby se dařilo jeho pokrytí operátorům zvětšovat rychleji. Nezbývá však než doufat, že se toho dříve či později přeci jen dočkáme. 

Dnes nejčtenější

.