Zavřít reklamu

Testování pokračuje a Apple před několika dny vydal RC (Release Candidate) betu iOS 14.6. Jakmile vyjde ostrá verze, může jít o poslední velkou aktualizaci před oznámením iOS 15 na WWDC. To je ale ještě píseň budoucnosti a třeba nás Apple překvapí. Kanál iAppleBytes se podíval RC betě na zoubek a porovnal její rychlost oproti aktuálnímu systému iOS 14.5.1, a to na iPhonu SE 1. generace, 6s, 7, 8, XR a 11. Celý test vám jako obvykle přikládáme pod tento odstavec, abyste si obrázek mohli udělat sami.

IPhone SE 1. generace se zapne dříve na zařízení s RC betou, přičemž rozdíl je více než jedna sekunda. Dále se zaměříme na aplikace třetích stran, jejichž plynulost je při posuzování změn rychlosti jednotlivých systémů zpravidla nejprůkaznější. Mírně lepšího spuštění si můžeme na RC betě všimnout u aplikací YouTube. Twitter, Apollon for Reddit a VK. IOS 14.6 tedy zde rozhodně neplechu nedělá. U iPhonu 6s můžeme vidět domovskou obrazovku iOS 14 opět dříve na iOS 14.6. Lepší práci na RC betě zde můžeme vidět u Apollonu for Reddit. Ostatní aplikace pracují takřka obdobně. Na řadu přichází iPhone 7, u nějž si lze všimnout dřívějšího spuštění jablečného systému opět na modelu s RC betou. Tady lze pozorovat dřívější spuštění Facebooku na aktuální verzi systému. Na RC betě má naopak o několik desetin vteřin k dobru Twitter.

Na řadu přichází iPhone 8, u nějž si lze všimnout úvodní obrazovky dříve na zařízení s betou iOS 14.6. Na iOS 14.5.1 vidíme dřívější spuštění aplikací YouTube a Instagram. Na RC betě jde naopak o Apollon for Reddit a VK. I u prvního zástupce testovaných modelů s Face ID, tedy iPhonu XR, můžeme sledovat rychlejší náběh iOS 14 na betě iOS 14.6. Tady si lze u aplikací všimnout jen rozdílů v řádech desítek vteřin, které spíše nestojí ani za zmínku. IPhone 11 opakuje po drtivé většině předchozích zařízeních a taktéž se zapíná dříve na iOS 14.6. Zde je výsledek opět skvělý. Pokud se aplikace nespustí ve stejný moment, zobrazí se dříve na betě. S odstupem je nutné říct, že RC beta iOS 14.6 je po stránce rychlosti velkým překvapením. Počkejme ale na test výdrže baterie.

Dnes nejčtenější

.