Zavřít reklamu

Včera večer jsme se dočkali vydání sedmých vývojářských betaverzí systémů iOS 14, iPadOS 14 a tvOS 14. Suverénně nejsledovanějším z této čtveřice je iOS 14 a tudíž vám přinášíme jako již tradičně přehled hlavních novinek, které se v betě objevily. Žádná hitparáda to však ani tentokrát není. Čím jsme blíž vydání ostré verze, tím méně novinek se v systému objevuje, jelikož se u něj začíná Apple maximálně soustředit na vyladění všech možných chyb.

  • Nové tmavé varianty klasických duhových tapet – Přibyly nové tmavé varianty pro klasické duhové tapety. Ty se aktivují s ohledem na nastavený vzhled iPhonu. Pokud je v něm nastavený tmavý režim, tapety mají černé pozadí. Jakmile je však nastaven světlý režim, pozadí duhových pruhů odkazujících na jedno z prvních log Applu, se přebarví do barvy, kterou si uživatel z nabídky Applu při nastavování tapety zvolí. 
  • Vylepšení Knihovny aplikací – Složky v sekci Knihovna aplikací se v nové betě dočkaly mírných úprav názvů. Nyní jsou aplikace rozřazeny do složek Návrhy, Naposledy přidáno, Sociální sítě, Utility, Produktivita a finance, Informace a četba, Tvořivost, Zábava, Zdraví a fitness, Cestování, Nákupy a jídlo, Hry, Jiné, Vzdělávání. 
  • Nový banner při připojení AirPods – Mírné úpravy se dočkal banner vyskakující po připojení AirPods či AirPods Pro k iPhonu nebo iPadu s iOS 14 nebo iPadOS 14. V předešlých betách jej trápila chybovost, nyní již funguje vše přesně tak, jak má. 

Kdy Apple vydá další bety chystaných operačních systémů není v tuto chvíli zatím jasné. Dočkat bychom se však mohli již příští týden, jelikož se dá vzhledem k nynějšímu datu očekávat, že se Apple pokusí práce na iOS 14 co nejvíce urychlit, aby jej mohl veřejnosti vydat co možná nejdříve. 

Dnes nejčtenější

.