Zavřít reklamu

Jak jsme očekávali, Apple tento týden vydal již pátou betu iOS 14. Kromě toho, že přibyly nějaké novinky, nás opět zajímá, jak Apple pokročil po stránce plynulosti systému. Na tento atribut se opět podíval kanál iAppleBytes na zařízeních iPhone SE, 6s, 7, 8 a XR. Vydání oficiální verze se blíží každým dnem, iOS 14 je tedy téměř před dokončením a měl by se jen zlepšovat. Je tomu skutečně tak? Na to se nyní spolu podíváme. Celý test vám jako obvykle přikládáme pod tento odstavec.

Začneme u iPhonu SE, u něhož systém s poměrně velkým odskokem naběhne dříve na zařízení s iOS 13.6.1. Dále se jako obvykle zaměříme na aplikace třetích stran, jejichž práce je při posuzování změny plynulosti systému zpravidla nejprůkaznější. Na páté betě můžeme vidět svižnější spuštění u aplikace Twitter, Apollon for Reddit. Na aktuální verzi iOS má naopak zlomek sekundy k dobru VK, Snapchat, Instagram i Subway Surfers. Pokud pohlédneme na iPhone 6s, vidíme spuštění systému takřka v jeden okamžik. Viditelně si na páté betě vede lépe Apollon for Reddit, Subway Surfers a VK. Na iOS 13.6.1 pak Snapchat. Na řadu přichází iPhone 7, kde vidíme domovskou obrazovku iOS 13 dříve na aktuální verzi iOS. Ze strany aplikací vidíme pak na páté betě o něco lepší práci Facebooku, Twitteru, VK a Subway Surfers. Na iOS 13.6.1 je o zlomek sekundy rychlejší jen Snapchat.

I u iPhonu 8 vidíme spuštění systému dříbe na iOS 13.6.1. Důležitější je ovšem práce aplikací a třeba říct, že zde je výsledek poměrně vyrovnaný a není jednoduché říct, která verze systému iPhonu 8 svědčí více. Na řadu jako poslední opět přichází nejmladší ve výběru, a sice iPhone XR, u kterého vidíme domovskou obrazovku systému dříve na páté betě, a to přibližně o 2 sekundy. Tomuto modelu pátá beta rozhodně svědčí, neboť zde vidíme lepší práci u všech aplikací kromě Snapchatu a Subway Surfers, které si s pátou betou příliš nerozumí. S odstupem můžeme říct, že pátá beta si po stránce rychlosti opět nevede zle a s aktualizací by nikdo neprohloupil. Společnost má před sebou ještě pár týdnů úprav, uvidíme tedy, kterým směrem se ledy pohnou.

Dnes nejčtenější

.