Zavřít reklamu

Vydávání beta verzí iOS 14 pokračuje, jelikož Apple před pár dny, opět po týdnu, uvolnil již 7. betu iOS 14, která rovněž přinesla pár novinek. Vzhledem k dnešnímu datu je asi zřejmé, že Apple je v pozdní fázi testování a v podstatě už by měl jen vychytávat mouchy. Nás ale opět zajímá, jak Apple pohl s rychlostí systému, přičemž kanál iAppleBytes nám nabízí srovnání s aktuální verzí systému v podobě iOS 13.7, a to opět u iPhonů SE, 6s, 7, 8 a XR. Test přikládáme pod tento odstavec.

Začneme jako obvykle s iPhonem SE, jenž se spustí dříve na zařízení s iOS 13.7, a to přibližně o sekundu. Zaměříme se ale na aplikace třetích stran, jejichž spouštění je zpravidla v posuzování změn rychlosti nejprůkaznější. Aplikace jako YouTube, Twitter, Apollon for Reddit a VK pracují lépe na betě. Ostatní aplikace se spustí obdobně, což je jistě pro vlastníky tohoto stašího zařízení skvělá zpráva. I u iPhonu 6S můžeme pozorovat naskočení systému dříve na iOS 13.7, opět přibližně o sekundu. Zde je svižnost spouštění aplikací více nakloněna iPhonu s aktuálním iOS, neboť se na něm spustí dříve aplikace YouTube a VK. Jedná se ovšem jen o zanedbatelný časový úsek a i zde můžeme říct, že beta iPhonu 6s po stránce rychlosti rozhodně svědčí. I u iPhonu 7 pozorujeme spuštění systému dříve na iOS 13.7, přičemž rozdíl je téměř pětisekundový. Výsledek je zde ale výborný. Pokud se aplikace nespustí dříve na betě, pracují stejně.

I u iPhonu 8 vidíme domovskou obrazovku iOS 13 dříve na aktuálním systému, ovšem důležitější je samotná práce systému. Zde to taková sláva není a na iOS 13.7 pracují o něco svižněji aplikace YouTube a Twitter. Zbytek je ve prospěch sedmé bety iOS 14. Jak již bývá pravidlem, u iPhonu XR vidíme domovkou obrazovku dříve na iPhonu s iOS 14. Po stránce rychlosti opět skvělá práce, neboť veškeré aplikace pracují lépe na betě. Byť Applu zbývá ještě několik týdnů práce, můžeme vidět, že se iOS 14 ubírá po stránce rychlosti správným směrem. Jak se vám líbí iOS 14?

Dnes nejčtenější

.