Zavřít reklamu

Bezdrátová sluchátka AirPods a AirPods Pro platila ještě donedávna za obrovský prodejní hit, který Apple téměř ani nestíhá vyrábět, jaká je o něj ve světě poptávka. S narůstající konkurencí na trhu s bezdrátovými sluchátky a čekáním mnoha jablíčkářů na nové generace AirPods i AirPods Pro však nyní pomalu prodeje stávající generace klesají, kvůli čemuž musí Apple utlumit i jejich výrobu. Tvrdí to alespoň zdroje z dodavatelského řetězce. 

Podle velmi dobře informovaného asijského portálu Nikkei oznámil Apple svým výrobním partnerům, aby výrobu AirPods a AirPods Pro utlumili o 25 až 40 % v závislosti na fabrice a modelu, čímž by měl zajistit ideální množství sluchátek na pultech obchodů až do příchodu jejich nové generace. Kvůli nižším prodejům však musí bohužel počítat s tím, že letos nesplní svá očekávání pohybující se kolem 110 milionů prodaných kusů. Místo toho se jako reálná meta nyní jeví “jen” 75 až 85 milionů kusů, ve kterých jsou navíc samozřejmě započítány i potenciální nové modely. 

Kdy přesně by se mohla nová generace sluchátek AirPods světu ukázat není v tuto chvíli tak úplně jasné. Ještě nedávno se sice počítalo se začátkem letoška a tedy jarní Keynote či tiskovou zprávou někdy v březnu, podle nových informací se však nyní jeví pravděpodobnější až odhalení na podzim spolu s iPhony 13. Na vině má být extrémní celosvětový nedostatek komponentů, které jsou pro AirPods potřebné. 

Dnes nejčtenější

.