Zavřít reklamu

Apple minulý týden na konferenci představil nabíjecí podložku AirPower, která dokáže současně nabíjet iPhone X/8/8 Plus, Apple Watch a AirPods. Podle všeho bude AirPower vhodná pouze pro třetí generaci Apple Watch, o čemž jsme vás informovali v tomto článku. Abyste mohli na podložce bezdrátově nabíjet i AirPods, musíte si k nim dokoupit nové nabíjecí pouzdro podporující bezdrátové nabíjení.

Bezdrátové pouzdro pro AirPods se bude prodávat samostatně. Dokonce je navrženo tak, aby spolupracovalo se současnou generací bezdrátových sluchátek. Nabízí se ale i domněnka, že s pouzdrem se ukáže i nová generace AirPods. Apple však na konferenci žádné podrobnosti neodhalil, a tak se v současné době můžeme jen domnívat.

Takto vypadá nové bezdrátové nabíjecí pouzdro pro AirPods:

Dostáváme se k ceně. Podle některých předpokladů by mělo pouzdro stát 69 dolarů, což je stejná cena, kterou byste zaplatili nyní za náhradní nabíjecí pouzdro bez možnosti bezdrátového nabíjení. Pokud cupertinská společnost spekulaci potvrdí, je možné, že začne prodávat AirPods s bezdrátovým pouzdrem za 159 dolarů (u nás 4 990 korun), což je i cena současné generace AirPods. Je také možné, že už nebude prodávat AirPods se stávajícím pouzdrem vůbec.

Ještě existuje jeden scénář. Apple by mohl prodávat dvě verze AirPods, a to v dosavadním nabíjecím pouzdře za 159 dolarů a v bezdrátovém nabíjecím pouzdře za vyšší cenu.

Apple nezačne prodávat nabíjecí podložku AirPower dříve než příští rok, a tak si budeme muset ještě počkat, abychom mohli nabíjet zároveň iPhone, Apple Watch a AirPods.

iPhone X Apple Watch AirPods wireless charging FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.