Zavřít reklamu

Díky iOS 11 se dočkaly vylepšení i produkty, které tak úplně s mobilním operačním systémem nesouvisí. Zářným příkladem jsou bezdrátová sluchátka AirPods, které díky nejnovějšímu systému získaly nové funkce. Sluchátka se tak vyhoupla na vyšší úroveň a ani nebylo potřeba představovat jejich další generaci. S iOS 11 totiž AirPody podporují další gesto a nově se rozlišuje, jestli gesto poklepáním provádíte na pravém nebo levém sluchátku.

Konkrétní funkci pro pravé a levé sluchátko přiřadíte v Nastavení –> Bluetooth –> ikona „i“ v kroužku vpravo od AirPodů, čímž se dostanete do nastavení sluchátek. Zde si pro každé sluchátko zvlášť můžete nastavit, aby se po dvojitém poklepání buďto spustila Siri, či se pozastavila se nebo naopak se začala přehrávat skladba. Přibyla ale i další dvě nová gesta pro přeskočení buďto na další nebo předchozí skladbu.

S iOS 11 tak dávají AirPods zase větší smysl. Obzvláště přeskočení na další nebo předchozí skladbu je více než užitečné a mně osobně skutečně chybělo. Doufejme, že se v budoucnu dočkáme i podpory dalších gest, třeba dokonce i trojitého poklepání.  Že funkci AirPods podporují, již víme, protože s jailbreakem lze právě trojitého poklepání a dalších gest využívat.

Apple-AirPods-iOS 11 FB

Dnes nejčtenější

.