Zavřít reklamu

Posměšky vystřídalo nadšení. Tak přesně takto by se dala v krátkosti popsat bezdrátová sluchátka AirPods. Produkt, který debutoval v roce 2016, byl zprvu mnohým pro smích kvůli svému designu a ceně, avšak velmi rychle si vydobyl mezi jablíčkáři obrovskou oblibu, která navíc stále sílí. Důkazem mohou být skvělá prodejní čásla z roku 2018, kdy jich Apple dokázal prodat na 35 milionů kusů. To ale není nic v porovnání s letoškem. 

Na prodeje AirPods se zaměřil analytik Dan Ives ze společnosti Wedbush, jehož závěry Apple zajisté potěší. Potvrzují totiž to, že AirPody mizí z pultů obchodů s trochou nadsázky rychlostí blesku. S ohledem na data, která analytik získal, se totiž nebojí tvrdit, že na konci roku 2019 bude mít Apple na kontě na 50 milionů prodaných AirPods – tedy o celých 15 milionů více než vloni. Vzhledem k tomu, že se údajně chystá příchod další jejich generace je navíc velmi pravděpodobné, že skvělé prodeje Apple zaznamená i v následujících letech. 

Apple se nechlubí

Odhady analytiků jsou bohužel to jediné, co máme v rámci produktů k dispozici. Apple se totiž již před nějakým časem rozhodl ukončit oznamování přesných prodejních čísel svých produktů, jelikož jsou podle něj zbytečná. Při rozhovorech s investory se však nechal před pár dny Tim Cook slyšet, že divize, do které AirPods spadají, zaznamenala ve druhém čtvrtletí meziroční nárůst o 48 %, když vydělala 5,5 miliardy dolarů. Nutno však podotknout, že hlavním tahounem této divize jsou Apple Watch, které se též prodávají velmi dobře. 

A jaký názor máte na AirPods vy? Jste z nich uneseni, nebo vás naopak příliš tato sluchátka neoslnila? Popřípadě proč? O svůj pohled na věc se s námi podělte do komentářů. 

Dnes nejčtenější

.