Zavřít reklamu

Když Apple před pár měsíci oznámil, že přes aplikaci Najít bude možné sledovat polohu nejen Apple produktů, ale i lokalizátorů z dílny třetích stran, mnohé jablíčkáře tím velmi potěšil. S implementací této novinky sice dlouho vyčkával, v iOS 14.5 jí však už konečně přinese. Třetí vývojářská beta tohoto systému vydaná včera totiž aplikaci Najít pro sledování lokalizátorů upravila.

V iOS 14.5 naleznete v aplikaci Najít nově sekci Items (Předměty), přes kterou bude možné sledovat právě veškeré předměty “otagované” lokalizátory – ať už třetích stran nebo těmi z dílny Applu, které by si měly svou premiéru odbýt už co nevidět. Jejich odhalení má mít totiž Apple v plánu už v průběhu března s tím, že poté zřejmě vydá i iOS 14.5 a tím tuto novou éru aplikace Najít a celkově sledování předmětů započne. 

Dá se očekávat, že o implementaci svého lokalizátoru do Najít bude mít zájem obrovské množství výrobců třetích stran, jelikož díky této vychytávce nabídnou jablíčkářům pohodlnější využívání jejich produktů. Je nicméně jasné, že o úplné vymýcení aplikací třetích stran pro správu a sledování lokalizátorů nepůjde, jelikož pro ně bude stále potřeba rozhraní pro jejich nastavení, sledování úrovně baterie a další věci. Co se pak týče AirTagu, jeho nastavení pravděpodobně přes Najít provést půjdou. 

Dnes nejčtenější

.