Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Trápí vás, že vás přátelé, rodinný příslušníci, nadřízení či kolegové neustále sledují prostřednictvím nativní služby Najít, případně si chcete zajistit ještě větší soukromí? V některých případech může být podstatně snazší a lepší ostatním „podstrčit“ falešnou lokaci. Existuje proto šance, že můžete hledat způsob, jak nastavit falešnou polohu na Najít. V tomto článku se proto zaměříme na to, jak toho krok po kroku docílit a povznést tak zabezpečení a soukromí maskováním vaší lokace.

Jak funguje Najít?

iOS Najít

Apple již dříve zkombinoval aplikace Najít přátele a Najít iPhone do jedné, kterou dnes najdeme pod označením „Najít“. Ta může být použita pro lokalizaci prakticky čehokoliv, avšak i přesto se nabízí metody, které vám umožní nastavit falešnou polohu na Najít.

Najít je iOS aplikací, která je předinstalovaná na všech Apple zařízeních a běžně slouží pro trackování GPS pozice vašich přátel či rodinných příslušníků. Ve spodní liště si lze povšimnout hned několika kategorií, mezi nimiž se lze hravě navigovat.

Kontakty se nachází na levé straně, vaše doplňky, jako jsou AirTagy či jiné Bluetooth příslušenství využívající Najít, se nachází uprostřed, zatímco napravo najdete záložku zobrazující osobní informace. Zde můžete vidět polohu všech vašich zařízení a případně si je prohlédnout přímo na mapě.

Je důležité zmínit, že zkontrolovat polohu lidí můžete pouze v případě, kdy vám k tomu udělí přístup.

Abyste tedy tuto aplikaci mohli používat, musíte nejprve vašim přátelům rozeslat pozvánky ke sdílení. Jakmile je potvrdíte, tak až poté můžete v reálném čase sledovat jejich současnou polohu.

3 nejlepší metody pro nastavení falešné polohy na Najít

Hned několik faktorů může ovlivnit falšování vaší polohy v rámci nativní aplikace Najít. Jak fungují a čím se liší se dočtete níže v tomto článku, kde si je podrobně rozebereme.

Metoda 1: Software pro změnu polohy – iMyFone AnyTo Pro (s podporou iOS 16)

Vůbec nejlepší metodou je použití iMyFone AnyTo Pro. Jedná se o populární aplikaci, která vám umožní v okamžiku změnit vaši polohu, což se samozřejmě projeví i v rámci Najít.

Když totiž tuto appku použijete ke změně vaší fyzické polohy, ta se tak propíše do veškerého softwaru, který s polohou pracuje. Všude tak najednou budete mít nastavenou novou polohu, aniž byste se vůbec pohnuli.

Klíčové funkce AnyTo Pro:

  • Falšování iOS GPS polohy, kterou si můžete nastavit doslova kamkoliv po celém světě, a to instantně
  • 100% funguje se všemi aplikacemi využívající polohu, jako jsou AR hry, sociální sítě a další
  • Simulace GPS pohybu při hraní her
  • Podpora falešné GPS přímo na iOS zařízeních

Jak na to? Jednoduše postupujte podle postupu níže:

Krok 1: Abyste mohli začít používat AnyTo na vašem Windows PC či Macu, začněte stáhnutím a instalací programu. Po instalaci aplikaci otevřete, čímž se vám zobrazí hlavní rozhraní.

anyto 1

Krok 2: Z nabídky nástrojů vyberte AnyTo Pro. Připojte váš iPhone k PC prostřednictvím USB kabelu. Jakmile je vaše zařízení připojeno, klepněte na tlačítko Get, čímž dojde ke stažení a instalaci aplikace AnyTo Pro na váš iPhone.

anyto 1

Krok 3: Abyste mohli začít používat AnyTo Pro na vašem iPhonu, jednoduše otevřete aplikaci a vyberte požadovanou destinaci. Toho můžete dosáhnout buďto zadáním adresy do levého horního rohu aplikaci, nebo zoomováním v mapce a výběrem nejbližší lokace.

anyto zmena polohy

Krok 4: Klepněte na tlačítko Move, čímž okamžitě dojde ke změně polohy iPhonu, čímž se stáváte doslova nedohledatelným ve vašem okolí.

anyto zmena polohy

S pomocí této aplikace se tak nemusíte obtěžovat tím, že by vás vaši nejbližší neustále sledovali. Stejně tak ani Apple nedokáže identifikovat vaši reálnou polohu. Tímto se tak můžete parádně chránit!

Metoda 2: VPN – Nord VPN

Jednou z nejjednodušších a nejspolehlivějších možností spočívá v použití virtuální privátní sítě (VPN) služby jako Nord VPN.

nordvpn

Tímto totiž zároveň dojde k zamaskování vaší IP adresy, čímž získáte další vrstvu zabezpečení, jak se můžete krýt na až šesti zařízeních současně.

Služba zároveň nabízí mnoho dalších funkcí, jako například Threat Protection, která chrání zařízení před nebezpečnými weby, které se mohou snažit o sledování vašich online aktivit.

Metoda 3: Jailbreak iOS zařízení – FMFNotifier

Stejně tak je možné „obelstít“ Najít tak, aby si appka myslela, že se nacházíte někde úplně jinde. S tím vám dokáže pomoci FMFNotifier, aplikace třetí strany, která je určena pro iPhony s jailbreakem.

FMFNotifier

Velmi užitečné informace můžete najít přímo v rámci FMFNotifier.

Například pokud se někdo pokouší takzvaně „pingnout“, respektive zjistit vaši polohu, obdržíte o této akci notifikaci. V závislosti na situaci tak získáváte flexibilitu, která vám usnadní rozhodnutí, zda chcete v daném okamžiku použít pravou, či falešnou polohu.

Zároveň si můžete vybrat frekventované oblasti a rovnou si je uložit v podobě vlastních ikonek.

Přichází s falešnou polohu v Najít nějaká rizika?

Falšování vaší polohy v rámci Najít může být riskantní. Tím tak totiž vašim přátelům a rodině poskytujete nepravou polohu.

Tím právě vzniká riziko, že dojde k nějakému nedorozumění. Přátelé či rodina si totiž pak mohou myslet, že se nacházíte někde, kde jste vlastně ani v životě nebyli, případně vás nedokážou lokalizovat přesně.

V některých případech navíc kontinuální změna polohy nemusí být nejvhodnějším řešením, jelikož tak dochází k narušení zabezpečení.

Jak vypnout sdílení polohy v Najít

Tyto kroky musíte podstoupit pro vypnutí sdílení polohy v Najít:

  • Zapněte Nastavení na vašem iPhonu
  • Klepněte nahoře na vaše jméno a posléze vyberte možnost Najít
  • Sledování vaší polohy můžete vypnout výběrem Najít iPhone a následným vypnutím této možnosti

V případě potřeby můžete vypnout sdílení polohy přímo v aplikaci:

  • Na vašem iPhonu spusťte aplikaci „Najít“
  • Ze spodního panelu klepněte na „Já“
  • Vypněte možnost „Sdílet moji polohu“

Vypnutím možnosti Sdílet moji polohu můžete dočasně zabránit tomu, aby měly vaše kontakty přístup k vaší skutečné poloze. Ta se jim jednoduše nenačte.

Shrnutí

V některých případech není sdílení polohy s rodinou či přáteli zrovna nejvhodnější. Právě v těchto okamžicích přijde parádní vhod možnost, kdy můžete polohu raději zfalšovat.

V případě potřeby můžete kdykoliv použít některou ze zmiňovaných metod, případně tyto tipy a postřehy rovnou sdílet s vašimi přáteli. Případně jim můžete rovnou poslat odkaz na tento článek, ve kterém se zaměřujeme na tři metody, jak nastavit falešnou polohu na Najít na zařízeních iPhone a iPad.

Prakticky se tak obejdete bez jakýchkoliv technických znalostí či zkušeností, což platí několikanásobně tolik v případě aplikace iMyFone AnyTo Pro, která dokáže nastavit falešnou polohu v Najít nesmírně jednoduše. S tím si tak poradí doopravdy každý.

Dnes nejčtenější

.