Zavřít reklamu

Je tomu pár dní od vydání druhé vývojářské bety iOS 14.4. Testování tedy nadále pokračuje a kdejaký běžný uživatel je zvědavý, jak nová verze pohnula s rychlostí či výdrží baterie. Dnes se podíváme na první zmíněný aspekt, a to u iPhonů SE 1.generace, 6s, 7, 8, XR a 11. Jako obvykle test vyhotovil kanál iAppleBytes. Pod tímto odstavcem přikládáme odkaz, abyste si na plynulost systému u jednotlivých modelů mohli udělat obrázek sami.

Test začneme u nejmenšího z výběru, u kterého vidíme domovskou obrazovku iOS 14 přibližně o sekundu dříve na iOS 14.3. Ostatně jako vždy se zaměříme na aplikace třetích stran, jejichž rychlost spouštění je při posuzování změn rychlosti zpravidla nejprůkaznější. Facebook má navrch na aktuální verzi systému, VK naopak na betě. Ostatní aplikace běží takřka souběžně. Na řadu přichází iPhone 6s, který se na iOS 14.3 zapnul téměř o 6 sekund dříve. U aplikací už to ale tak jednoznačné není, byť současná verze iOS ve většině případů vede. Na betě se ale daří lépe Facebooku a VK. U iPhonu 7 je situace odlišná a systém naskočí o pár desetin sekund dříve na betě. V tomto případě se iPhonu lépe daří na iOS 14.3, jelikož na betě se žádná aplikace rychleji neotevře. Je však třeba poznamenat, že se o žádné markantní rozdíly nejedná.

IPhone 8 s čipem A11 Bionic spustí jablečný operační systém na obou zařízeních takřka ve stejný moment. Podobně je tomu i u aplikací, jelikož zde je prozatím výsledek nejvyrovnanější. Větší rozdíl je vidět pouze u VK, a to ve prospěch druhé bety iOS 14.4. První zástupce testovaných modelů s FaceID ukáže domovskou obrazovku opět ve stejný moment na obou zařízeních. Zde je situace obdobná jako u iPhonu 8, ovšem s jedním rozdílem. VK zde má výraznější odstup ve prospěch iOS 14.3. I iPhone 11 se spustí takřka ve stejný moment, byť nepatrný rozdíl pozorovat lze. U nejmladšího ve výběru můžeme spatřit lepší práci VK i Twitteru na betě iOS 14.4. Jinak je výsledek téměř vyrovnaný. Jelikož iOS 14.4 také testuji, mohu za sebe říct, že na první betě se obraz v aplikacích občas při pomalejším pohybu výrazně trhal. Tento problém odpadá. Pokud jde o výdrž baterie, zdá se oproti 14.3 lepší.

Dnes nejčtenější

.