Zavřít reklamu

Scott Stein, který má ve společnosti Apple na starost virtuální a rozšířenou realitu, poskytl minulý týden rozhovor pro CNET. V interview, kterého se zúčastnil také Mike Rockwell, přišla kromě jiného řeč na budoucnost využití rozšířené reality. Rockwell v této souvislosti uvedl, že rozšířená realita má obrovský potenciál „napříč současnými i budoucími zařízeními“.

Rockwell v rozhovoru zároveň podotkl, že aby rozšířená realita skutečně mohla lidem pomáhat jak skrze současná, tak i skrze budoucí zařízení, je zapotřebí, aby byla jak se patří úspěšná. „Nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout, je umožnit ekosystému našich zařízení, aby se stal zdravým a výdělečným místem, do kterého budou lidé chtít investovat svůj čas i úsilí,“ uvedl Rockwell. „Je toho hodně, co je možné dělat, zejména v souvislosti s porozuměním okolnímu prostředí,“ uvedl dále Rockwel v rozhovoru, a dodal rozšířená realita má svůj nesporný potenciál také v oblasti zpřístupnění. „Budeme spolupracovat jak s nevidomými, tak i s lidmi se zbytky zraku, abychom mohli provést patřičná vylepšení v oblasti detekce osob,“ uvedla Allessandra McGinnis, produktová senior manažerka Applu pro rozšířenou realitu. Rozšířená realita by se měla v budoucnu stát samozřejmou součástí lidských životů: „Za několik let to bude jednou z těch věcí, u kterých si nedokážete vzpomenout, jak jste bez nich mohli žít – podobně jako internet,“ uvedl v souvislosti s rozšířenou realitou Rockwell.

Co se společnosti Apple a rozšířené reality týče, již dlouho se mluví o tom, že by cupertinský gigant měl vydat AR či VR headset, spekulace se ale různí. Některé zdroje hovoří pouze o AR brýlích ve stylu Google Glass, jiné zase o dvou různých zařízení – brýlích i náhlavní soupravě. AR produkt z dílny Applu by měl podle odhadů spatřit světlo světa v roce 2022 – tuto teorii razí kromě jiných také známý analytik Ming-Chi Kuo. Tim Cook se opakovaně o rozšířené realitě vyjádřil jako o fenoménu, o který se on sám intenzivně zajímá.

Dnes nejčtenější

.