Zavřít reklamu

Ačkoliv prodeje nové generace iPhonů ve formě modelů 12 a 12 Pro odstartují až zítra úderem 9. hodiny ranní, na internetu se již objevilo první video zachycující rozebrání jednoho z těchto modelů. Rozboru se dočkal konkrétně levnější iPhone 12, který je přímým nástupcem iPhonu 11. Asi vás však nepřekvapí, že se od něj velmi liší. 

Pokud si alespoň trochu pamatujete na rozbor iPhonu 11 z předešlého roku, pravděpodobně si vybavíte i tloušťku jeho zobrazovacího panelu. A právě ta se nyní s příchodem OLEDu na iPhone 12 výrazně zmenšila, díky čemuž má Apple v jeho útrobách daleko lepší manévrovací možnosti z hlediska komponentů. Za zmínku rovněž stoji výrazně menší Taptic Engine zajišťující haptickou odezvu, který byl velmi pravděpodobně upgradován v celé modelové řadě 12. Kromě toho však nic dalšího v těle telefonu nepřekvapí. Jak baterie, tak ostatní vnitřní komponenty se totiž zdají být stejné nebo velmi podobné těm používaným dříve. U baterie jsme se nicméně alespoň dočkali potvrzení její kapacity 2815 mAh. 

Velmi zajímavé je to, že přestože se iPhone 12 označuje za přímého nástupce iPhonu 11, od kterého odkoukal i úhlopříčku displeje 6,1”, rozměrově je oproti němu výrazně menší. Apple se ostatně už na své Keynote chlubil tím, že je oproti “jedenáctce” novinka o 11 % tenčí, o 15 % menší a o 16 % lehčí, což nejsou v žádném případě zanedbatelné parametry. Zda bude iPhone 12 i v reálu působit o poznání menším dojmem než loňský iPhone 11 se nicméně dozvíme nejdříve zítra. 

Dnes nejčtenější

.