Zavřít reklamu

Aplikaci Google Maps lze bez jakékoliv nadsázky označit za jednu z nejvyužívanějších navigačních aplikací světa. Ostatně, vzhledem k jejím možnostem a přesnosti se tomuto faktu ani nelze divit. Svého postavení si je velmi dobře vědom i samotný Google a své Maps proto neustále vylepšuje. Nyní pro ně například chystá implementaci semaforů, která by měla zase o něco málo zpříjemnit jejich využití v autě.

Implementace semaforů v Google Maps je zatím v plenkách, takže nelze v tuto chvíli říci, jak přesně bude novinka fungovat. V současnosti se totiž semafory chovají jen jako klasické ikony, díky kterým víte maximálně s předstihem to, že se k semaforu blížíte a tím pádem s ním máte počítat a například začít zpomalovat. Nedá se však vyloučit, že v průběhu beta testování začnou semafory v reálném čase zobrazovat barvy, které na nich budou svítit, díky čemuž by bylo možné svůj jízdní styl upravit tak, abychom na křižovatku dojeli ideálně na zelenou. Jedná se ale zatím skutečně jen o spekulaci, kterou potvrdí či naopak vyvrátí následující týdny testování. 

Semafory jsou v současnosti dostupné zatím jen v betě Google Maps na Androidu, ale vzhledem k tomu, že se iOS a Androidí verze aplikace od sebe prakticky neliší, je už v tuto chvíli jasné, že se s nimi počítá i na iPhone. Doufejme, že se tato vychytávka podaří Googlu dotáhnout k naprosté dokonalosti a jeho Maps se díky ní stanou ještě lepší navigací než nyní. 

Dnes nejčtenější

.