Zavřít reklamu

Server The Guardian se anonymně bavil s několika zaměstnanci společnosti Google, kteří pracují v sekci Google Maps. Podle informací, které obdržel, tak Google skutečně pracuje na vývoji Google Maps pro iOS přístroje. Apple přestal využívat služeb společnosti Google v oblasti mapových podkladů současně s vydáním nového operačního systému iOS 6. Ten již nově využívá mapy společnosti Apple. Mapy od Applu se však setkaly s velkým množstvím kritiky, která je dá se říct do jisté míry skutečně oprávněná, protože Apple Maps neposkytují takovou úroveň mapových podkladů jako mapy od společnosti Google.

Od chvíle, kdy Apple vydal iOS 6, se objevila již celá řada spekulací, které komentovaly přípravu Google Maps pro iOS. The Guardian nyní potvrdil, že se Google Maps pro iOS skutečně připravují. Na druhou stranu však zaměstnanci společnosti Google uvedli, že se bojí toho, že Apple aplikaci pro použití v iTunes App Store neschválí a aplikace bude zamítnuta. Veškeré aplikace, které chtějí vývojáři prodávat prostřednictvím internetového obchodu iTunes App Store, procházejí schvalovacím procesem společnosti Apple. Aplikace Google Maps by měla být k dispozici do konce letošního roku, kdy ji vývojáři odešlou do iTunes App Store ke schválení.

Zaměstnanci své tvrzení a obavy z toho, že aplikace kterou vytváří bude navždy pouze v iPhonech vývojářského týmu Apple opírají o kategorii Find Maps for your iPhone, kterou Apple spustil krátce poté, co se objevily první problémy s Apple Maps v iOS 6. Kategorie totiž zahrnuje množství aplikací, které nabízí alternativní mapy k mapám Apple, které jsou součástí operačního systému iOS 6. Apple z nabídky vynechal aplikace jako je zdarma dostupná Maps+ nebo za tři eura dostupná aplikace Quick Route. Obě, velmi oblíbené aplikace, totiž používají API Google Maps a Google Places.

V nabídce se podle Googlu neobjevuje žádná aplikace, která využívá podklady od společnosti Google. Vynechání aplikací využívajících Google je podle zaměstnanců tendenční a Apple chce co nejvíce potlačit viditelnost Google Maps. Osobně si však myslím, že pokud Google skutečně odešle svoji aplikaci do App Store a celou věc medializuje tím, že zveřejní informace o odeslání aplikace ke schválení, Apple si zřejmě nedovolí mapy neschválit, protože by se setkal s velkou nevolí milionů uživatelů iOS zařízení, kterým Google Maps znatelně chybí.

Dnes nejčtenější

.