Zavřít reklamu

Jeden z největších neduhů chytrého reproduktoru Apple HomePod bude zřejmě již za pár měsíců minulostí. Podle dnešní zprávy agentury Bloomberg, jejíž zdroje patří mezi ty nejlepší, se totiž Apple chystá vnuknout HomePodu podporu streamovacích hudebních služeb třetích stran, mezi kterými nebude chybět ani Spotify. Právě nynější absence jeho nativní podpory je podle mnoha analytiků jedním z hlavních důvodů mizerných prodejů produktu. 

V současnosti nabízí HomePod nativní podporu jen streamovací službě Apple Music. To jinými slovy znamená, že kdykoliv uživatel Siri v HomePodu požádá o přehrání hudby, ta začne hrát z Apple Music. Pokud si pak chce uživatel vychutnat na HomePodu Spotify či jinou platformu, nezbude mu nic jiného než jí do reproduktoru pouštět skrze technologii AirPlay 2, což není ani zdaleka tak pohodlné jako hlasové spouštění Apple Music. To se však Apple nyní chystá změnit, jelikož má kromě stížností od uživatelů nůž na krku i od Evropské komise, která prověřuje některé jeho praktiky za nelegální, přičemž upřednostňování Apple Music před Spotify na HomePodu mezi ně rozhodně patří. 

Jelikož je zatím o celé novince relativně málo informací, není zcela jasné, jak by nastavení nativní hudební aplikace na HomePodu probíhalo. Dá se však očekávat, že tuto možnost přidá Apple buď přímo do nastavení telefonu, nebo do aplikace Domácnost, ve které se HomePod stejně jako například Apple TV zobrazuje. Odpověď na tuto otázku přinese nicméně velmi pravděpodobně až červen a představení nových systémů, které nám umožní novinku otestovat poprvé. Už nyní se však dá s jistotou říci, že pokud Apple skutečně umožní na HomePodu přehrávat jednoduše Spotify, jeho atraktivita pro mnohé uživatele výrazně vzroste. 

Dnes nejčtenější

.