Zavřít reklamu

Apple s HomePodem zaspal dobu, stojí v investiční zprávě společnosti Deutshe Bank. Společnost, s odkazem na čínský tisk, uvedla, že Apple snížil u dodavatelů výrobu HomePod na 200-300 000 kusů za měsíc. Z tohoto kroku je tak prakticky jasné, že se prodeje nejspíše nedaří podle plánů a Applu pomalu ujíždí v tomto odvětví vlak.

Podle analytiků z Deutsche Bank zaspal Apple s uvedením svého chytrého reproduktoru dobu. „Věříme, že Apple měl příležitost stát se velkým hráčem na poli inteligentních domácností právě uvedením svého reproduktoru HomePod. Špatné recenze a snižování objednávek ale ukazují, že Apple zaspal dobu,“ píší ve zprávě pro investory. Nemusí to však být jen tyto dva faktory, které se na prodejích HomePodu podepsaly. Svou roli totiž může hrát i pozdní uvedení HomePodu na trh, díky čemuž měly konkurenční společnosti dostatek času na vylepšení svých vlastních reproduktorů.

Dosud prý Apple prodal 3-4 miliony HomePodů a dle analytiků společnosti KGI prodeje ještě klesnou, zákazníci si do konce roku 2018 prý více než 2,5 milionu Homepodů nezakoupí. Tahle čísla ale nemůžeme brát zcela vážně, jiné zdroje hovoří o prodeji až 10 milionů HomePodů za rok 2018.

Recenzenti HomePodu často vytýkali nespárovatelnost s Android telefony nebo přílišnou návaznost na Apple Music. Právě z tama totiž HomePod dokáže nejlépe přehrávat hudbu. Zároveň však nelze předpokládat, že by se Apple v budoucnu otevřel konkurenčním hudebním službám. V současné době má Apple Music předplaceno 40 milionů uživatelů, Spotify 73 milionů. Homepodu možná škodí i vysoká cenovka 349$ (u nás 11 990). Objevují se spekulace, že Apple představí zmenšenou verzi Homepodu, která umožní vyšší mobilitu reproduktoru a hlavně ho učiní levnějším. Mnohem více jsou tak v současné době vychvalovány chytré reproduktory společností Amazon a Google.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.