Zavřít reklamu

Již poměrně dlouhou dobu víme, že se napájecí kabel k HomePodu bude dát například kvůli mechanickému poškození vyměnit za nový. Pokud si však myslíte, že si tuto výměnu provedete bez problému sami tak, že kabel odpojíte, koupíte si nový u Applu a opět bezstarostně připojíte, jste na omylu. Jablečná společnost totiž před tímto postupem ve svém interním dokumentu varuje.

Ráno jsme vám přinesli v našem článku o unboxingu HomePodu mimo jiné video, které zachycuje, jak pracně lze kabel od samotného reproduktoru odpojit. Respektive, úplně pracně to sice nejde, musíte k tomu však vynaložit opravdu značnou sílu. A právě v tom by mohl být problém. Podle dokumentu, který získal server MacRumors, totiž může odpojení kabelu způsobit poškození vnitřních součástí HomePodu, konektoru pro napájení nebo samotného kabelu. Je tedy docela pravděpodobné, že má Apple na odpojování kabelu vlastní techniku, která bude oproti hrubé síle bezpečnější.

O náročnosti celé výměny svědčí i fakt, že vám ji neprovedou zaměstnanci v Apple Storu na počkání, ale budete muset svůj HomePod odeslat do servisního střediska. V tom vám jej pak za poplatek 29 dolarů vymění za nový, pravděpodobně stejný.

Tímto zjištěním tak prakticky padá naděje na to, že byste si mohli svůj HomePod sami přizpůsobit pomocí barvy kabelu nebo jeho délky. Ačkoliv jsme si totiž ještě donedávna mysleli, že bude kabely Apple prodávat ve svých obchodech a uchýlí se i k různým délkám, opak je pravdou, což je pro mnohé uživatele jistě škoda. Na druhou stranu je však rozumnější nechat kabel vyměnit odborníkem, než se do výměny pustit sám a následně bědovat z rozbitého HomePodu.

Po21NG2mWcceArXF.huge

Dnes nejčtenější

.