Zavřít reklamu

Jak jistě víte, tak Apple v rámci macOS 10.15 Catalina odstranil z operačního systému iTunes jako takový. Onu obdobu iTunes můžete najít ve Finderu, kde se vaše zařízení objeví v levé části okna. Co si ale budeme nalhávat, Applu se tato změna rozhodně příliš nevyvedla. Mnoho uživatelů si stěžuje na to, že své zařízení nemohou skrze Finder spravovat, připojit, či do něj nahrávat data. iTunes je sice prozatím ještě součástí operačního systému Windows, avšak podle dostupných informací by měl i odsud brzy zmizet.

Ať už ke správě svého jablečného zařízení používáte iTunes či Finder, tak mi jistě dáte za pravdu, že to rozhodně není procházka růžovým sadem. Co když vám ale řeknu, že existuje program, který dokáže jednoduše spravovat vaše iOS či iPadOS zařízení bez sebemenších problémů? Ano, rozhodně takový program existuje a je až k udivení, že není od samotného Applu. Na poli různých správců, kteří by měli nahradit iTunes, je k dispozici nespočet různých nekvalitních programů. Pár z nich je ale rozhodně skvělých, a mezi ty nejlepší patří DearMob iPhone Manager.

dearmob iphone manager

7 dní zdarma

Společnost Digiarty, která za programem DearMob iPhone Manager stojí, si pro naše čtenáře připravila speciální akci, díky které můžete získat tento program na 7 dní naprosto zdarma. Během tohoto týdne si jej tedy můžete pořádně otestovat. Dobrou zprávou je, že pokud se vám program nebude líbit, tak nebudete samozřejmě muset nic platit. Pokud však po týdnu zjistíte, že jste si jej zamilovali a chtěli byste si jej pořídit, tak tak můžete učinit s 50% slevou pro DearMob. Pokud si chcete DearMob iPhone Manager vyzkoušet, tak přejděte na jeho stránky pomocí tohoto odkazu, stáhněte jej, a poté aktivujte jeden z licenčních kódů níže podle toho, jaký operační systém využíváte:

  • Windows: CCBMB-E2VRY-3U3ZH-W3DVO
  • MacOS: CDQ7N-MHM5F-54CDT-KS7RC

K čemu DearMob iPhone Manager slouží?

Jak už můžete z úvodního odstavce tušit, tak DearMob iPhone Manager můžete využít jakožto plnohodnotnou náhradu aplikace iTunes, která až donedávna běžela jak v macOS, tak také na Windows. Jednoduše řečeno se jedná o jakýsi manažer iPhonu. Ať už tedy budete chtít z vašeho iPhonu nějaká data exportovat, anebo je do něj importovat, společně s DearMob iPhone Manager to zvládnete levou zadní. Tento program si poradí s importováním kontaktů, fotografií, videí a jakýchkoliv jiných dat. Nechybí také možnost import hudby bez nutnosti spouštět iTunes. DearMob iPhone Manager se umí také starat o zálohy, které umí zašifrovat pomocí šifrování různého druhu. Kdybych tady měl psát o všech funkcích tohoto programu, tak tady jsem asi do příštího roku – pojďme se tedy na některé funkce podívat zblízka.

dearmob iphone manager

Správa dat na iPhonu

Společně s DearMob iPhone Manager můžete provádět správu dat na iPhonu velmi jednoduše – bez chyb, přerušování, anebo jiných nefunkčností, které se mohou objevit v případě použití Finderu či iTunes. Co si budeme nalhávat, nejčastěji na náš iPhone, anebo z něj, přesouváme fotky, videa a hudbu. Na tyto segmenty se DearMob iPhone Manager zaměřil nejvíce a zajistil to, že je převod všech těchto dat velice jednoduchý. Stačí, abyste na hlavní stránce programu vybrali možnost pro přenos fotek nebo hudby. Poté se všechno ovládání odehrává v horní liště. Pokud chcete nějaká data z iPhonu exportovat, tak je vyberete, a poté kliknete na tlačítko Export. Poté si stačí vybrat cestu a je hotovo. V případě, že chcete nějaká data přidat, tak kliknete na možnost Add Photos (videos, nebo audio) a vyberte, která data chcete na iPhone importovat.  Nechybí také možnost hromadné správy dat, či hudby, kdy u skladeb můžete nastavit interpreta, název a další informace, které se poté budou na iPhonu zobrazovat.

Přesouvání dat z iPhonu na iPhone

Jelikož se nacházíme v předvánočním období, tak některé z vás možná někdo blízký obdaruje novým iPhonem. Pokud tedy mezi tyto šťastlivce patříte, tak i v tomto případě můžete pro přenos veškerých dat z iPhonu na iPhone využít DearMob iPhone Manager. Při klasickém přesunu dat pomocí utility od Applu totiž nedojde k přenesení naprosto všeho, nýbrž jen k přesunu základních dat. Všechna ostatní data, která však mohou být pro někoho důležitá, nemusí umět utility od Applu přesunout. Dobrou zprávou je, že DearMob iPhone Manager podporuje také nejnovější iPhony 11 a 11 Pro Max, takže se ani v tomto případě nemusíte ničeho obávat. Pro přesun dat z iPhonu do iPhonu stačí na hlavní stránce programu zvolit možnost Backup & Restore. Poté proveďte kompletní zálohu vašeho iPhonu, a po jejím dokončení jednoduše iPhone obnovíte bez iTunes.

Šifrování záloh a uvolnění místa v iPhonu

Především vlastníci starších iPhonů se mohou v poslední době objevit v problémech. Ještě před pár lety totiž bylo naprostým standardem vlastnit iPhone s 16 GB pamětí. To už je však v dnešní době minulost a ani samotný Apple už tyto kapacity nenabízí. Těmto uživatelům by se tedy mohla hodit možnost pro „vytáhnutí“ dat z iPhonu, čímž data jednak zálohujete, a jednak uvolníte místo ve vašem iPhonu. Pokud máte strach o to, aby nedošlo ke zneužití vašich dat, tak si tyto zálohy můžete jednoduše zašifrovat. Zálohy jsou poté navíc přenositelné napříč různými počítači, takže můžete váš iPhone zálohovat na externí hard-disk.

dearmob iphone manager

Závěr

Hledáte-li skvělý program, který dokáže nahradit iTunes a Finder, a to dokonce i lepším způsobem, tak je DearMob iPhone Manager naprosto skvělou volbou. S pomocí programu DearMob iPhone Manager můžete jednoduše spravovat veškerá data uvnitř vašeho iPhonu, dále je z něj můžete extrahovat, anebo do něj importovat. Kromě toho můžete využít jednoduché možnosti zálohování a přenosu dat z iPhonu na iPhone. Zálohy vytvořené pomocí DearMob iPhone Manager můžete také šifrovat. Pokud si chcete tento program vyzkoušet, tak rozhodně využijte akce pro týdenní vyzkoušení zdarma (viz odstavec nahoře). Pokud se vám bude program líbit, tak si jej můžete v rámci speciální akce zakoupit s 50% slevou.

Dnes nejčtenější

.