Zavřít reklamu

Jablečná společnost má tendenci být fanouškům v mnoha ohledech co nejblíže a naslouchat jim. Ani vývojáři, kteří přispívají do jeho App Storu, však v tomto ohledu většinou nepřijdou zkrátka. Apple si na tvůrce, kteří přispívají do jeho ekosystému, nanejvýš potrpí a kromě nejrůznějších konferencí a setkání se je snaží co nejvíce podporovat. Stejný přístup konec konců zaujímá i samotný Tim Cook, generální ředitel společnosti, který se rád vydává do různých zemí, kde potkává tamní vývojáře a sdílí s nimi své zkušenosti. Tentokrát se Tim vydal do Japonska, kde se setkal se dvěma vývojáři držícími prvenství, alespoň co se věkové kategorie týče.

Tím Cook je poměrně zajímavá osobnost, která srší optimismem a nebojí se jednou za čas vyrazit mezi lidi, zejména tedy vývojáře aplikací. Generální ředitel Applu takto cestoval po světě již několikrát a jeho další zastávkou je Japonsko, kde se setkal se dvěma místními tvůrci. Původně se Tim s Omotesando Masako Wakamiyou, která drží prvenství v 84 letech jako nejstarší vývojář aplikací na světě, a Jun Takanou, jež začala vytvářet software již ve svých 10 letech, potkal na konferenci WWDC 2017, avšak od té doby přece jen nějaké doba uplynula, a tak nadešel čas na opětovné shledání. Setkání proběhlo v tokijském jablečném obchodě Omotesandō, který byl otevřen původně v roce 2014, a Tim Cook si soudě dle dostupných tweetů nemohl shledání po dvou letech vynachválit. Krátce poté samozřejmě následovaly schůzky s dalšími vývojáři v největším Apple Store v Japonsku, Marunouchi, a také se studenty z místní základní školy, které generální ředitel motivoval k tomu, aby se učili programovat.

Uznání se dočkala zejména aplikace TimeTree, která nabízí bezplatný kalendář s plejádou různorodých užitečných funkcí. Tim si pochvaloval zejména to, že vývojáři využili implementaci funkce Sign in with Apple, která údajně chrání citlivé informace před zneužitím a zajišťuje uživatelům bezpečí a ochranu soukromí. Na pořadu dne nechybělo ani setkání se světoznámým japonským hudebníkem Genem Hoshinou, který jako první DJ působil v rádiové stanici Beats 1. Co přesně má Tim Cook zatím v plánu je záhadou, ale nevypadá to, že by měl zemi vycházejícího slunce brzy opustit.

Dnes nejčtenější

.