Zavřít reklamu

Nativních aplikací z dílny společnosti Apple neustále přibývá. Některé jsou s námi již řadu let, v případě jiných se jedná o relativní novinky. Může se jednat o kancelářské aplikace, ale třeba také o nenápadné, ale užitečné utility. Apple je na své nativní aplikace náležitě pyšný, což dává jasně najevo na svém nově spuštěném webu, věnovaném právě jim.

Společnost Apple na svém oficiálním webu zcela v tichosti spustila zcela novou stránku Apps by Apple, která má propagovat její vlastní aplikace pro iPhone, iPad, Apple Watch, Mac a Apple TV. Společnost upozorňuje na klíčové nativní aplikace, jako jsou Zprávy, Fotky, Připomínky a další, a to včetně upoutávek na chystané nové funkce v systému iOS 17 a dalších.

Informace o nativních Apple aplikacích najdete na adrese apple.com/apps. Jednotlivé aplikace jsou zde přehledně roztříděné do kategorií jako Communication, Creativity, Productivity nebo třeba Exploration, aplikace můžete procházet také na základě toho, zda jsou určené pro iPad, iPhone, Mac nebo jiné Apple zařízení. Ke spuštění nových stránek, propagujících nativní jablečné aplikace, došlo zrovna v době, kdy se ve všech možných pádech skloňuje blížící se umožnění sideloadingu – tedy stahování aplikací třetích stran ze zdrojů mimi App Store. Není žádným tajemstvím, že Apple se sideloadingu dlouhodobě intenzivně brání, a stejně tak se z pochopitelných důvodů snaží co nejvíce propagovat své nativní aplikace, a vyzdvihovat jejich výhody.

Dnes nejčtenější

.