Zavřít reklamu

Zhruba v polovině minulého měsíce jsme vás informovali o tom, jaký poprask způsobila detekce pádu u hodinek Apple Watch v pořadu The Late Night Show Jamese Cordena – jedna z účinkujících si sedla příliš rychle, čímž se jí podařilo nechtěně aktivovat funkci detekce pádu. Další humorná nechtěná aktivace Apple zařízení na sebe ale nenechala dlouho čekat – tentokrát se jednalo o živé vysílání stanice BBC, kdy meteorolog v přímém přenosu nechtěně aktivoval Siri, která mu tak trochu zkazila předpověď.

Meteorolog Tomasz Schafernaker zrovna na BBC hlásil pravidelnou čtvrteční relaci o předpovědi počasí, když mu Siri – ač nezvána – přispěchala na pomoc. Bohužel ale tvrdila přesný opak toho, co právě Schafernaker oznamoval divákům. Zatímco ten ve své předpovědi hlásil, že řadu oblastí ve Spojených státech zasáhnou nízké teploty a sněžení, a uvedl, že pravděpodobnost výskytu sněžení je i v Evropě, ohlásila se nečekaně hlasová asistentka Siri, která s ledovým klidem oznámila, že v její předpovědi se žádné sněžení nevyskytuje. Zatímco se moderátor snažil situaci zachránit, na pozadí stále běžely záběry prudkého sněžení. „Ve vaší předpovědi ale je sněžení, řekl bych,“ namítl Schafernakerův kolega. Meteorolog se nicméně nenechal vyvést z míry a opáčil, že Siri, kterou nechtěně aktivoval na svých Apple Watch, zřejmě nevěděla, o které oblasti je právě v danou chvíli řeč. Video rázem obletělo Twitter i další sociální sítě.

Možností, jak na Apple Watch aktivovat Siri, je více. Jednou z nich je pouhý hlasový příkaz, který mohly hodinky mylně zaznamenat. Druhou možností je funkce zvednutí zápěstí – k aktivaci Siri tímto způsobem mohlo dojít ve chvíli, kdy moderátor divoce gestikuloval rukama. Třetí variantou je nechtěný delší stisk digitální korunky, který také může Siri aktivovat.

Dnes nejčtenější

.