Zavřít reklamu

Apple si mne ruce. Popularita jeho bezdrátových sluchátek AirPods a AirPods Pro neustále roste, což se výrazně projevuje na jejich prodejích. Ty jsou podle mnoha analytických společností naprosto skvělé, což nyní potvrdila i agentura Bloomberg. Její zdroje, které jsou údajně obeznámeny s výrobními plány Applu, totiž prozradily, že za letošní rok měl Apple prodat na 60 milionů kusů AirPods. 

Obří zájem není jen o klasickou verzi sluchátek, ale též o “Pro” model představený na konci října, což ostatně potvrzuje i jeho skladová nedostupnost. Apple u něj dle dostupných informací sice počítal se skutečně velkým zájmem, ale šílenství, které se po jeho představení strhlo v objednávkách, předčilo i ta nejdivočejší očekávání. Apple sice na své výrobní partnery tlačí, aby co nejdříve uspokojil silnou poptávku, avšak jak se zdá, ještě pěkných pár týdnů budou AirPods Pro nedostatkovým zbožím. Kolik přesně jich doposud Apple prodal nicméně Bloomberg neuvádí.  Nicméně už nyní se dá takřka se stoprocentní jistotou říci, že stejně jako v loňském roce budou i letos sluchátka AirPods hitem Vánoc.

Jelikož obliba AirPods strmě roste už od jejich představení v roce 2016, je velmi pravděpodobné, že se tento trend minimálně dalších pár měsíců nezmění – tím spíš, když dal nyní Apple záminku majitelům starších modelů k upgradu na novější verzi Pro, která toho oproti klasické verzi nabízí o poznání více. A kdo ví, třeba nám Apple v příštím roce představí další generaci svých sluchátek, která strčí veškeré předešlé modely do kapsy a opět tak potvrdí, že právě AirPods jsou neohrozitelnými vládci trhu s bezdrátovými sluchátky. 

Dnes nejčtenější

.