Zavřít reklamu

Jak aktualizovat AirPods? Na stránkách našeho magazínu se často dočítáte, že společnost Apple vydala novou verzi firmwaru pro svá bezdrátová sluchátka AirPods. Pokud patříte mezi novopečené majitele AirPodů nebo mezi méně zkušené uživatele, možná si kladete otázku, jak vlastně aktualizovat firmware na vašich AirPodech. Právě na to vám odpoví náš dnešní návod.

Zkušenější uživatelé dobře vědí, že neexistuje žádný přímý způsob, jak aktualizovat firmware AirPods. Když Apple aktualizuje software AirPods – ať už jde o nejnovější AirPod Pro 2 nebo AirPods 3 – aktualizace probíhá automaticky na pozadí. Existuje však způsob, jak proces aktualizace urychlit. Navíc je dobré ručně zkontrolovat, zda používáte nejnovější verzi, která přináší opravy chyb a někdy i skvělé nové funkce.

Přinášíme vám tedy návod, jak zkontrolovat, zda jsou vaše sluchátka AirPods vybavena nejnovějším firmwarem na iPhonu, co dělat, když nejsou, a jak vynutit aktualizaci firmwaru AirPods. Apple pravidelně vydává nový firmware s vylepšeními a opravami chyb. Tyto aktualizace se vyplatí nainstalovat, protože opravují chyby a někdy obsahují významné nové funkce.

Informace o verzi firmwaru získáte tak, že vaše AirPody připojíte k iPhonu otevřením víka pouzdra. Poté zamiřte do Nastavení -> název vašich AirPodů, a zkontrolujte, zda se číselné označení verze firmwaru na AirPodech shoduje s tou nejnovější.

Pokud verze firmwaru není aktuální, můžete proces uspíšit. Bohužel nemůžete stisknout tlačítko ani přepnout nastavení, abyste AirPods přikázali aktualizaci.

Nejlepší, co můžete udělat, je vložit sluchátka AirPods do pouzdra a připojit pouzdro k napájecímu kabelu (Lightning nebo USB-C). Totéž platí pro AirPods Max: stačí sluchátka připojit k nabíjecímu kabelu. A pokud máte pouzdro pro bezdrátové nabíjení, připojte AirPods k bezdrátové nabíječce.

Pak se ujistěte, že je iPhone nebo iPad, se kterým jsou spárovaná, poblíž, a počkejte. Firmware by se měl aktualizovat. Obvykle tento proces trvá pět až deset minut, ale může trvat až 30 minut.

Dnes nejčtenější

.