Zavřít reklamu

Nachýlil se nám konec dalšího týdne, což znamená, že se podíváme na zoubek dalším hrám, které herní společnost Epic Games zdarma rozdává. Zatímco minule jsme si mohli zahrát halloweenský Costume Quest a hororovou hru SOMA, kde jsme se podívali několik kilometrů pod hladinu temného oceánu, dnes tu máme o poznání akčnější a frenetičtější tituly. Konec konců, svátek mrtvých skončil již před týdnem, tudíž je čas na nějakou tu krvavou přestřelku.

Začněme něčím odlehčenějším, a to povedenou izometrickou střílečkou Nuclear Throne. Jak již název napovídá, podíváme se do postapokalyptického světa, kde existuje pouze právo silnějšího a je jen na nás, abychom si toto privilegium vydobyli. Pochopitelně nezaujmeme diplomatický přístup, ale popadneme první pořádnou zbraň a vydáme se likvidovat hordy nepřátel. Ne však ledajakých, vžijeme se do role frustrovaného mutanta, kterého již nebaví podřizovat se ostatním tvorům prohánějícím se pustinou, a tak se pokusíme o nepříliš mírumilovný převrat. Nebude chybět pořádný arzenál smrtících zbraní, plejáda druhů nepřátel a možnost vylepšit si svého hrdinu pomocí nejrůznějších schopností. Retro grafika navíc připomíná arkádové hry 90. let, což jistě potěší milovníky tehdejšího stylu. Pokud máte tedy pro strach uděláno a nebojíte se vykročit s kulometem a raketometem v ruce proti tisícům nepřátel, zamiřte na Epic Store a hru si stáhněte. Postačí vám Windows XP, procesor o taktu 1.2 GHz, 256MB RAM a grafická karta s pamětí 1GB. Stejné požadavky (vyjma OS) platí také pro macOS.

Pokud však hledáte spíše něco serióznějšího a nemáte zrovna náladu potulovat se pustým světem, nejspíše vám udělá radost střílečka RUINER. V ní se podíváme do ne tak daleké budoucnosti, konkrétně do roku 2091, kdy je přetechnizovaný svět na pokraji zhroucení a metropole jménem Rengkok je ovládána nejrůznějšími gangy a dalšími nebezpečnými živly. Naším cílem bude prostřílet se městem a najít svého ztraceného bratra, který padl za oběť systému a je držen kdoví kde. Nebude chybět kyberpunková atmosféra, spousta zbraní na ulehčení cesty a vynikající hudební doprovod, díky němuž se stane kosení hord nepřátel jednou velkou akční jízdou. Samozřejmě nepůjde jen o akci, ale ke slovu se dostane také příběh a vedlejší postavy. Pokud vás tedy láká nějaká ta futuristická akce, RUINER je přesně pro vás. Zamiřte tedy na Epic Store a dejte této kyberpunkové polské hře šanci. Hru si plynule zahrajete již s Windows 7, Intel Core i5-760 o taktu 2.8 GHz nebo AMD Athlon II X4 645 AM3 o taktu 3.1 GHz, 4GB RAM a grafickou kartou GeForce GTX 460 nebo Radeon HD 6850 s operační pamětí 1GB.

Dnes nejčtenější

.