Zavřít reklamu

Zdá se, že klávesnicím s motýlkovým mechanismem, které v současnosti Apple používá u svých MacBooků, zvoní umíráček. Kvůli jejich nespolehlivosti, za kterou se na Apple valí tvrdá kritika, je totiž kalifornský gigant za staronový typ. Jednat by se mělo konkrétně o jakéhosi hybrida mezi nůžkovým typem, který Apple používal u starších MacBooků,s motýlkovým. Díky tomu by tak měla být zajištěna jak spolehlivost, tak i uživatelský komfort. 

Prvním MacBookem s novým typem klávesnice má být 16” model Pro, jehož představení jsme se měli dočkat v předešlých dnech, avšak nestalo se tak. Velmi pravděpodobně jej tak Apple představí až příští rok na některé ze svých Keynote. Nicméně tento model nebude alespoň podle zdrojů Ming-Chi Kua jediným, který v brzké době dostane nový typ klávesnice. Apple má totiž v plánu v první polovině příštího roku představit i další MacBook, který se právě tímto typem pochlubí. Velmi zajímavé přitom je, že Kuo hovoří jen o “MacBooku” a nikoliv o žádné modelové řadě, z čehož lze usuzovat,že se Apple chystá oživit 12” model, který nedávno stáhl z nabídky. Ostatně, překvapující by to rozhodně nebylo, jelikož si tento model vytvořil velmi slušnou fanouškovskou základnu. 

Je takřka jisté, že nasazení nové klávesnice na 16” model Pro a zřejmě 12” MacBook je předzvěstí jejího postupného zavedení na všechny MacBooky v nabídce Applu. V tuto chvíli tak nezbývá než doufat, že se nový typ klávesnice osvědčí daleko více než nynější motýlek a Apple už kvůli němu nebude muset co chvíli spouště bezplatné servisní programy, které budou jablíčkáře s problémy s klávesnicemi zachraňovat. 

Dnes nejčtenější

.