Zavřít reklamu

Co týden se na nás valí nové hry, které si pomocí Apple Arcade budeme moci zahrát. Konec konců, jablečná společnost hráčům slíbila, že se dočkají více než 100 originálních titulů, což rozhodně není malé číslo. Navíc to vypadá, že společnost vzala svůj slib smrtelně vážně a servíruje nám jeden podařený kousek za druhým. Pojďme se tedy podívat na dalších pět pozoruhodných her, které se na platformě objeví a na hezkých pár hodin vás zabaví.

Fallen Knight

Nebyl by to Apple, aby pozapomněl na nějakou akční a frenetickou plošinovku. Tou je Fallen Knight, kde nás v roli rytíře v zářivé zbroji čekají epické souboje s nepřáteli a tuhými bossy. Jediným naším úkolem bude osvobodit město od teroristické organizace The Purge, která si dala za cíl ovládnout území a navždy sprovodit ze světa všechny udatné rytíře. Hra se navíc odehrává v budoucnosti, kde se mísí kyberpunkový nádech prostředí a klasické středověké zbraně. Nebude chybět rovnou několik konců a poměrně bohatý a rozvětvený příběh, tudíž pokud nedáte dopustit na kvalitní plošinovky ze staré školy, Fallen Knight je přesně pro vás.

Hogwash

Jak již název napovídá, tato malebná hříčka se nebude brát příliš vážně. Vše se bude točit výhradně kolem režimu více hráčů, kde si můžete zahrát až se třemi dalšími kamarády. Nejprve si totiž zvolíte stranu, a to buď nervózního farmáře, který chce co nejrychleji uklidit svou farmu, a nebo jedno ze tří protřelých prasat, která se pokusí co nejvíce zašpinit okolní prostředí. Samozřejmě si můžete poměřit síly i s umělou inteligencí, ale to by postrádalo tu pravou zábavu. Konec konců, hru si vzali na paškál vývojáři stojící za takovými skvosty jako I Am Bread nebo Surgeon Simulator, což tak nějak samo o sobě garantuje, že se nudit nebudete. Máte-li tedy po ruce pár dalších kamarádů a chcete si zkrátit dlouhou chvíli, Hogwash je ideální volbou.

Lifelike: Chapter One

Pokud se vám zrovna nechce stříkat vodu na prasat, nebo se prohánět s mečem po okolí a sekat hlavy nepřátel, možná vám přijde vhod Lifelike: Chapter One. V této umělecké hříčce se ztratíte v nádherném světě barev, pozoruhodných stvoření a nekonečného vesmíru, kde se vám naskytnou neomezené možnosti. Hra má sloužit spíše k meditativním účelům, a tak nečekejte příliš hluboký příběh či složitou hratelnost. Jediná pointa tkví v tom si u hry odpočinout a nabrat nové síly, což Lifelike: Chapter One splňuje na výbornou. Samozřejmě bude atmosféru podtrhávat vynikající hudební doprovod, díky němuž zapomenete na starosti každodenního života.

Tales of Memo

Ne vždy je třeba ke kvalitní zábavě přílišně propracovaná a překombinovaná hra. Občas stačí jednoduchá hříčka, která vás na pár minut zabaví a zároveň vás donutí přemýšlet. A právě o tom je Tales of Memo, kde se vydáte na výpravu zmrzlým prostředím a utkáte se s nepřáteli. Nikoliv však pomocí ničivých zbraní, ale hádanek, které vám potrénují mysl a paměť. Pokud si chcete tedy u hry odpočinout a zároveň nehledáte jen bezmyšlenkovitou zábavu, Tales of Memo je to, co hledáte.

Yaga The Roleplaying Folktale

Pomalu se chýlíme ke konci a až do poslední chvíle to skoro vypadalo, že Apple zapomněl na nějaké to kvalitní RPG, které nás nechá prozkoumávat další tajuplný svět. Naštěstí se tak nestalo a společnost nám naservírovala akční hru na hrdiny, kde nebude chybět slovanská mytologie a nějaký ten černý humor. Vžijeme se totiž do role Ivana, jednorukého kováře, kterému štěstí příliš nepřeje, a tak jeho osud skončí v rukou Baby Yagy. Zároveň musí vyplnit složitý úkol, který mu uložil car, což ho donutí vydat se do nebezpečného světa plného krvežíznivých nepřátel a pozoruhodných postav. Vizuální stránka je navíc ručně kreslená, což jen podtrhuje celkovou atmosféru a dokazuje, že vývojáři hru tvořili s láskou. Samozřejmě nebude chybět propracovaný příběh, pořádný arzenál zbraní, spousta magických předmětů a rovnou několik konců. To celé bude navíc doprovázet pravý slovanský soundtrack. Troufnete si vydat se do světa hry Yaga The Roleplaying Folktale?

Jak vidíte, Apple na hrách opět nešetřil a nás čeká další solidní seznam povedených titulů, které vám zajistí zábavu na dlouhé hodiny. Pokud vás tedy některý ze zmíněných počinů zaujal, neváhejte zamířit na platformu Apple Arcade a pořídit si předplatné za 139 korun měsíčně.

Dnes nejčtenější

.